Här festar drottning Silvia loss med Eva O'Neill på hemlig resa

Kungafamiljen

Väninnor på äldre dar.
Drottning Silvia och Eva O’Neill strålade vackert på festivalen i Salzburg tillsammans.
Damerna var riktigt piffiga när de gjorde entré.

[/caption]

För några dagar sedan begav sig kungen, 77, och drottning Silvia, 79, till Salzburg i Österrike där de under den världskända festivalen har njutit av god mat, fantastiska partyn och vacker musik.

[/caption]

Festivalen i Salzburg är en av världens viktigaste festivaler för opera, musik och drama. Den arrangeras varje sommar, under fem veckor med start i slutet av juli, i staden där Wolfgang Amadeus Mozart föddes 1756.

LÄS MER: Här trotsar kungen regnet för sitt stora intresse

Eva O’Neill och drottning Silvia är i samma generation och uppges vara mycket goda väninnor. Bild: TT

På en av de tjusiga tillställningarna gick plötsligt ett sus bland åskådarna då drottning Silvia gjorde entré med Eva O’Neill, prinsessan Madeleines, 41, svärmor.

Eva O’Neill är van att mingla med kungligheter och societet, då hon länge har umgåtts i kretsarna kring den europeiska adeln. Under de senare åren har dock Chris O’Neills, 49, mamma inte synts till på väldigt länge i mer officiella sammanhang.

För några veckor sedan var hon förvisso gäst på ett privat familjebröllop i England, men annars har det varit i stort sätt tyst om Eva O’Neill under flera år.

LÄS MER: Nya bilderna på Madeleine väcker reaktioner i utlandet

Drottning Silvia och Eva O’Neill var på ett strålande humör när de gick på fest tillsammans i Salzburg. Bild: BabiradPicture/Shutterstock
Chris O’Neills mamma beskrivs som en mycket charmerande dam som vet vad hon vill – och som inte tvekar att säga vad hon tycker och tänker. På det sättet är hon faktiskt slående lik prinsessan Madeleine.

Sedan Chris O’Neill gifte sig med kungaparets dotter har Eva O’Neill blivit en favorit hos kungen och Silvia, som enligt uppgift tycker hon är ”befriande ärlig och kul att umgås med”.

Kungen brukar bland annat, när tillfälle ges, ta en sängfösare med Eva O’Neill på Sollidens slott då alla andra har gått till sängs. Det tycker monarken är trevligt då han och Eva O’Neill har samma underfundiga humor och ofta skrattar åt samma saker.

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens stora oro för mamma Christina Schollins hälsa

Kungaparet uppskattar sin vänskap med Eva O’Neill. Bild: TT

Att Eva O’Neill var drottningens sällskap i Salzburg är inte så förvånande. Hon kan nämligen festivalen utan och innan.

– Både 2016 och 2019 fick Amadeus Weekend på Salzburg Festival, som faktiskt arrangeras av Eva, kunglig glans i form av kungaparet, skriver Svensk Dam.

LÄS MER: Så fint firade Victoria prinsessan Christina på 80-årsdagen
LÄS MER: Chris O’Neills tuffa kamp med Madeleine i äktenskapet
LÄS MER: Victoria och Daniel lämnar Haga – flyttar in i nytt lyxhus

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen