Chris O'Neills tuffa kamp med Madeleine i äktenskapet

Kungafamiljen

Flytten till Sverige är inställd.
Chris O’Neill backade i sista sekund och övertalade prinsessan Madeleine att tänka om.
Nu kommer nästa utmaning i makarnas äktenskap.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-07-11

Prinsessan Madeleine, 41, och maken Chris O’Neill, 49, har de senaste åren levt ett behagligt och till synes bekymmerslöst liv under palmerna i soliga Florida.

[/caption]

Där äger makarna en jättelik lyxvilla med stor pool, som en mäklarfirma i våras annonserade ut för 79 miljoner kronor.

LÄS MER: Vännernas raseri mot prins Harry efter stora sveket

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill skulle flytta hem i augusti. Men nu är de planerna inställda. Bild: Christine Olsson/TT

Meningen var att prinsessfamiljen skulle flytta till Sverige. Där väntar en 400 kvadratmeter stor paradvåning på bästa adress i Stockholms city.

På order av kungen lyxrenoverade Statens fastighetsverk den exklusiva bostaden till Madeleine för hisnande 12 miljoner kronor. Skattebetalarna fick betala allt – ja, inte ens diskmaskinen ville kungahuset stå för.

– Både prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är glada. Det ser fram emot att flytta hem igen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, 59, till Expressen i mars.

Enligt presskvinnan skulle flytten äga rum i augusti.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya bild med sönerna hyllas på nätet

I Stockholm har Madeleine fått en lyxinredd våning på 400 kvadratmeter på exklusiva Östermalm. Hela 12 miljoner kronor kostade renoveringen skattebetalarna. Bild: TT
Men det stämde inte och nyligen meddelade plötsligt kungahuset att flyttplanerna har ändrats.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa Margareta Thorgren och berättade att makarna kommer att flytta till Sverige – men först år 2024.

Experterna är dock överens och övertygade om att det är Chris O’Neill som ändrat sig. Han vill inte alls bo i Sverige och ska under sommarens besök i Stockholm ha blivit smärtsamt påmind om att han är igenkänd överallt, inte minst på Stureplans lyxkrogar.

LÄS MER: Butter prins Daniel förvånade alla – ”sur som en citron”

Experterna menar att det är Chris O’Neill som stoppat flytten till Sverige. Han trivs inte alls i Stockholm där många känner igen amerikanen. Bild: Pontus Lundahl/TT

En av landets ledande experter på kungafamiljen är Johan T Lindwall, 51, chefredaktör på Svensk Damtidning. Han vet varför flytten inte blev av.

– Det handlar helt enkelt om att det är Chris som har satt ner foten. Han vill inte flytta till Sverige. Han vill bo kvar i USA och bo kvar där med all den frihet det betyder för honom att vara i USA, säger han till tidningen och fortsätter:

– Han vill slippa att bli uttittad på gatorna i Stockholm.

LÄS MER: Kungens gäst fick stroke – på festen med Victoria och Daniel

Kungaexperten Johan T Lindwall var gäst under prinsessan Madeleines bröllop med Chris O’Neill. Bild: Sören Andersson/TT

Johan T Lindwall tror att det blir en tuff utmaning för Chris O’Neill att anpassa sig till ett liv i Madeleines hemland.

– Jag har väldigt svårt att se hur Chris ska acklimatisera sig till Sverige och Stockholm. Vet att han ofta förr brukade beklaga sig över den uppmärksamhet hans person skapade när han var ute och rörde sig på allmänna ytor, säger han till Svensk Dam.

LÄS MER: Experten: Prins Harry och Meghan lever som separerade
LÄS MER: Madeleines och Chris nya beslut inför Victorias födelsedag 
LÄS MER: Victoria och Daniels stora glädje efter babybeskedet

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen