Madeleines och Chris nya beslut inför Victorias födelsedag

Kungafamiljen

Det blir en riktig familjefest.
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är tillbaka i Sverige.
– De kommer vara på Öland under kronprinsessans födelsedag i nästa vecka, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

[/caption]

Det har stormat en hel del kring prinsessan Madeleine, 41, och hennes make Chris O’Neill, 49, den senaste tiden.

[/caption]

Många svenskar blev upprörda när SVT:s ”Uppdrag granskning” avslöjade hur kungen hade beordrat Statens fastighetsverk att lyxrenovera en 400 kvadratmeter stor våning åt Madeleine på Hovstallet mitt i Stockholms city.

LÄS MER: Megans mardröm – prins Harry anklagas av känd kvinna

Prinsessan Madeleine och maken Chris har fått sin våning lyxrenoverad för över 12 miljoner kronor. Skattebetalarna stod för hela kalaset. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Kostnaden på över 12 miljoner kronor fick skattebetalarna stå för.

Kungahuset ville inte ens bekosta diskmaskinen och när prinsessan kommer hem behöver hon inte betala en krona i hyra.

Det var meningen att Madeleine och hennes familj skulle flytta till Sverige i augusti, men helt plötsligt var det andra bud som gällde. Nu hade flytten plötsligt flyttats fram till 2024.

LÄS MER: Efter dödsolyckan: Prins Carl Philip roar sig på Gröna Lund

Nu står det klart att prinsessan Madeleine och Chris åker till Öland för att fira kronprinsessan Victorias födelsedag den 14 juli. Bild: Jonas Ekströmer/TT
Men varför Madeleine hade ändrat sig vägrade hovet att svara på.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa Margareta Thorgren.

Under nationaldagen syntes prinsessmakarna i Sverige för första gången på lång tid och i förra helgen var prinsessan Madeleine och maken på bröllop i England där Chris O’Neills systerdotter gifte sig.

LÄS MER: Prins Williams och Kates familjelycka: ny baby på gång

Prinsessan Madeleine och maken Chris vill inte berätta varför de har skjutit upp sin flytt till Sverige. Bild: Jonas Ekströmer/TT /

Nu har Madeleine och Chris rest tillbaka till Sverige och befinner sig enligt uppgift i Stockholm och den lyxrenoverade paradvåningen.

Nu bekräftar hovet även Allt om Kungligts avslöjande om att Madeleine och Chris kommer att åka till Öland och Solliden där de ska fira kronprinsessan Victoria, 45, på hennes födelsedag den 14 juli.

– Vi går inte ut med exakt när de kommer åka till Öland, men de kommer vara på Öland under kronprinsessans födelsedag i nästa vecka, säger Margareta Thorgren till Expressen.

LÄS MER: Chris O’Neills nya svek mot prinsessan Madeleine
LÄS MER: Experten: Prins Harry och Meghan lever som separerade
LÄS MER: Victoria och Daniel stora glädje efter babybeskedet

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen