Victoria och Daniel kallade till slottet för allvarligt möte

Kungafamiljen

Hon kommer inte undan.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kallades till slottet för ett viktigt möte.
Inget får gå fel den dag hon ska ta över tronen efter sin älskade far.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-04-16

Kronprinsessan Victoria, 46, har ända sedan hon var en liten flicka tränats för den dag hon ska bestiga tronen och bli drottning över Sverige.

[/caption]

Vi får innerligt hoppas att den dagen dröjer. Kung Carl Gustaf, 77, börjar ju bli till åren kommen, men det märks sannerligen inte.

LÄS MER: Anställd kvinna hos prins Daniel talar ut – bryter tystnaden

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kallades till slottet för ett allvarligt möte. Bild: Christine Olsson/TT

Vår monark strävar på och arbetar fortfarande väldigt hårt. Dock fick kungen sig nog en tankeställare när han tvingades till en komplicerad hjärtoperation förra året.

Nu verkar dock monarken vara i full sving igen och häromdagen var han och drottning Silvia, 80, i Sala för att fira det faktum att den anrika silverstaden fyller 400 år.

Kungens frånvaro från huvudstaden innebar att kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 50, kallades till ett viktigt möte på slottet.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias bittra misslyckande med prins Daniel

Kronprinsessparet tar sina uppdrag på största allvar. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Kronprinsessparet begav sig till slottet för att träffa statsminister Ulf Kristersson, 60.

– Statsministern kommer till slottet med jämna mellanrum, för att informera kungen om regeringens arbete. Det står ju i regeringsformen, att statsministern måste hålla statschefen underrättad om ”rikets angelägenheter”, skriver Svensk Damtidning.

Det fanns mycket för statsministern att ta upp i sitt samtal med Victoria och Daniel. Vi lever i oroliga tider med kriget i Ukraina och Mellanöstern samtidigt som Sverige plågas svårt av det eskalerade gängvåldet.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines djupa oro för Chris beteende bland folk

Kronprinsessan Victoria åkte till slottet för att träffa statsminister Ulf Kristersson. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det känns dock betryggande att kronprinsessan redan nu får ta del av samhällsutvecklingen på ett så initierat sätt. En dag ska hon bli statschef och då måste hon ha hela bilden klar för sig.

Kung Carl Gustaf har alltid varit varse vikten av att hans dotter hålls informerad och uppdaterad och det går inte att ta miste på hans stolthet över att Victoria gör ett så beundransvärt arbete.

Monarken har själv i intervjuer konstaterat att Victoria gör ett oerhört bra jobb för Sverige och han hon dessutom hyser en helt annan social förmåga jämfört med honom själv.

Victoria är sällsamt skicklig på att se till att andra personer känner sig ”sedda” och hon är inte anfäktad av någon blygsel till skillnad från sin fader.

LÄS MER: Silvia fick nog av sveket – nytt beslut i relationen med kungen
LÄS MER: Avslöjat: Victorias möte med den hemliga älskarinnan på slottet
LÄS MER: Efter mystiska frånvaron: Sofias nya utseende – en stor snackis

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen