Kronprinsessan Victorias heta succélook inför sommaren

Kungafamiljen

Återigen succé.
Kronprinsessan Victoria växlar upp inför sommaren.
Kungligheten charmade alla med sin heta look.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-05-18

Det är en balansgång att vara kronprinsessa – Victoria, 46, vill så gärna vara lite fräsig och ha det senaste i fashionväg; samtidigt måste hon vara lite konservativ och kunglig i sina klädval.

[/caption]

Victoria och stylisten Tina Törnquist, 64, hyser tillsammans en sällsam förmåga att hitta den perfekta mixen mellan djärvt och konventionellt klassiskt när det kommer till mode.

LÄS MER: Efter skarpa kritiken: Prinsessan Sofia tvingas agera direkt

Det strålar om henne! Kronprinsessan Victoria hänför med sin naturliga elegans och vackra kreation. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Nu har kronprinsessan och hennes förtrogna än en gång lyckats – när Victoria delade ut det prestigefyllda Crafoordpriset tog hon andan ur publiken med sin eleganta svartvita kreation från Totême.

Och det blir faktiskt bättre än så – det var tredje gången som Victoria valde att använda klänningen.

– Senast vi såg den var när hon hyllade 2023 års Astrid Lindgren-pristagare. Och dessförinnan var klänningen – och Victoria – på festligheter hos Australiens generalguvernör i Canberra. Det ser ut att vara en älsklingslook som har seglat upp, alltså, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Madeleines turbulens med Chris väcker intresse i utlandet

Alltid lika glad och vacker. Det är nästan obegripligt vilken fin kronprinsessa vi har välsignats med. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Och glädjande nog är ju Totême ett svenskt klädmärke. Det grundades 2014 i Stockholm av Elin Kling, 41, och Karl Lindman, 43.

Varumärket har en stilren och minimalistisk design vilket är återkommande i varje kollektionssläpp.

Produkterna går i tydlig linje med grundaren Elin Klings tycke för tydliga skärningar. Totême står för varaktighet och vill förmedla en exklusiv känsla men med hög komfort – som gjort för en kronprinsessa.

LÄS MER: Familjen berättar: Så var Hans Wahlgrens sista svåra tid i livet

Kronprinsessan Victoria tillsammans med ständige sekreteraren i Kungliga Vetenskapsakademien Hans Ellegren inför utdelningen av Crafoordpriset, i Beijersalen vid Vetenskapsakademien. Bild: Fredrik Sandberg/TT

När Victoria anlände till Kungliga Vetenskapsakademien i Frescati, strax norr om Stockholm, var det en perfekt kväll för somrig elegans. Det var 20 grader varmt, klarblå himmel och alldeles vindstilla.

Victoria var på plats för att dela ut Crafoordpriset, ett tungt vetenskapligt pris.

Det är Kungliga Vetenskapsakademien och Crafoordska stiftelsen i Lund som står bakom priset som är ett slags komplement till Nobelpriset givet vilka ämnesområden som premieras.

LÄS MER: Kung Charles om sitt lidande under svåra cancerkampen

Kronprinsessan Victoria spred glädje när hon delade ut Crafoordpriset. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Forskarna Douglas Gough, 83, Jørgen Christensen-Dalsgaard, 73, och Conny Aerts, 58, fick priset i astronomi.

De tre har utvecklat en snillrik metod för att upptäcka hemligheter om solens och stjärnornas inre – kunskap som för världen framåt.

Den franska matematikern Claire Voisin, 62, fick priset i matematik, hon arbetar med de svåraste olösta problemen inom algebraisk geometri.

LÄS MER: Hälsolarm och stor oro efter drottning Silvias resa i Asien

Kronprinsessan Victoria med pristagarna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Geometri är en gren av matematiken där man studerar vilka egenskaper figurer har i ett rum eller, mer generellt, rumsliga samband.

Och nog ter det sig som att Victoria och hennes stylist har en intuitiv känsla för geometri givet de vackra mönster och figurer de alltid förmår finna på de plagg som kronprinsessan bär.

LÄS MER: Avslöjat: Sofia vägrar äta maten på slottet – hovet tvingas agera
LÄS MER: Prinsens skandalbilder vid slottet gör hovet rasande
LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen