Kronprins Christians nya skandalbilder – hovet rasande

Utländskt

”Bodega-prinsen” förnekar sig inte.
Nu har kronprins Christian gjort bort sig ordentlig.
Den danske kungligheten fångades på bild och nu rasar hovet.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2024-05-05

Kronprins Christian, 18, är ingen gängse kunglighet. Kungligheten är folklig som få och han gillar att ”hygge” sig på en bodega.

[/caption]

Den blivande kungen kallas numera ”Bodega-prinsen” tack vare sin förkärlek för alkohol, pölser och wienerbröd.

LÄS MER: Kungens vrede mot Chris – djupt besviken efter beslutet

Kronprins Christian togs på bar gärning och fångades på bild: Bild: Liselotte Sabroe/AP/TT

Numera är Christian myndig och har körkort – de första bilderna på den rundnätte kronprinsen som bilförare är dock ingen succé – tvärtom.

Kungligheten kör bil, men något bilbälte syns inte till.

Bilderna låg uppe på den danska tidningen Billed-Bladet i mindre än ett dygn. Sedan togs bilderna bort efter att den ansvarige utgivaren fått en utskällning av hovet.

LÄS MER: Jubel på slottet – ny härlig babylycka i kungafamiljen

Kronprins Christian under sin 18-årsdag på Amalienborg slott i Köpenhamn. Bild: Mads Claus Rasmussen/AP/TT
Billed-Bladet fotograf lyckades fånga kronprinsen när han kom farande över slottstorget i samband med att prinsessan Benediktes 80-årsdag skulle firas.

– Bilderna låg uppe på tidningens sida från måndag kväll till tisdag morgon innan kungahusets kommunikationschef kontaktade tidningen och sa att det är olagligt att publicera dem, skriver Expressen och fortsätter:

– Kommunikationschefen Lene Balleby menar att bilderna är tagna i kronprinsens privata sfär och därav inte får publiceras

LÄS MER: Prinsessans ex hittad död på hotell – tragiska förklaringen

Var det kung Frederik som beordrade sin presschef att skälla ut en tidning efter skandalbilderna på kronprins Christian? Bild: Johan Nilsson/TT

Det är dock svårt att stoppa den fria pressen. Danska Se og Hør har också publicerat bilderna med rubriken ”Var är bältet, Christian?”.

– Det vi dokumenterar är inte att kronprinsen kör bil, utan att han bryter mot lagen, och jag känner mig helt säker på att han inte har bilbälte, säger Niels Pinborg, 50, chefredaktör och ansvarig utgivare på Se og Hør till Ekstra Bladet.

Det är inte till hundra procent klarlagt att kronprins Christian kört utan bilbälte. Hur det än ligger till med den saken så kommer kungligheten inte kunna bli straffad för trafikbrottet

De danska kungligheter står över landets lagar, vilket innebär att kungahusets medlemmar varken kan dömas eller straffas.

LÄS MER: Bilderna avslöjar: Victorias märkliga blåmärke på hasen

Kronprins Christian med sin far kung Frederik och farmor drottning Margrethe. Bild: Henning Bagger/AP/TT

Som Allt om Kungligt tidigare har rapporterat har det danska hovet nu fått kraftig kritik för sitt taffliga försök att styra den fria pressen.

– Det är oklart vilket utfall hovet såg framför sig när de, på tröskeln till pressfrihetens dag, ringde och hotade en tidning med lagens långa arm. I nuläget vägrar de svara på frågor om både Christians bältesvanor och sin egen kommunikationsstrategi, skriver hovskrivbenten Sara Mitchell-Malm i Expressen och konstaterar:

– Ett makalöst självmål.

LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen
LÄS MER: Prins Williams nya sorgliga besked om Kate
LÄS MER: Avslöjat: Skandalkvinna tog sig in på kungens födelsedagsfest

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt