Kungens raseri mot Chris – djupt besviken efter beslutet

Kungafamiljen

Kungen är irriterad. 

Svärsonen Chris O’Neills senaste beslut föll inte i god jord.
Prinsessan Madeleine stöttar sin make.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2024-05-02

Prinsessan Madeleine, 41, och maken Chris O’Neill, 49, har som bekant under många år valt att leva sina liv utomlands.

[/caption]

På det sättet har man med lätthet kunnat undvika allt vad kungliga plikter innebär och besöken till Sverige har varit få.

LÄS MER: Avslöjat: Drottning Silvia kan tvinga bort kungen från tronen

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill har gott om ledighet under solen i Florida. Bild: TT

Nu står det dock klart att familjen ska flytta till Stockholm. Makarna sålde nyligen sin jättelika lyxvilla i Florida för 75 miljoner kronor och hemma i Stockholm väntar ett annat praktfullt boende.

Familjen ska flytta in i den våning i Hovstallet på över 400 kvadratmeter som kungen lät lyxrenovera åt sin dotter i olika omgångar för närmare 12 miljoner kronor.

Notan fick skattebetalarna stå för – och då ville kungafamiljen inte ens betala för diskmaskinen i det flådiga köket.

LÄS MER: Hovets nya besked om prinsessan Madeleines återkomst

Snart väntar ett stort kalas för prinsessan Madeleines make Chris O’Neill. Bild: Jonas Ekströmer/TT
När i tiden flytten till Stockholm äger rum har hovet inte offentliggjort, men innan dess väntar ett stort födelsedagskalas.

Den 29 juni fyller Chris O’Neill 50 år – men någon mer formell fest i Stockholm blir det inte – till kungens stora förtret.

– Det finns flera förklaringar till beslutet. Chris har sitt umgänge utomlands till största delen; de svenska vännerna som skulle dyka upp på ett storslaget kalas i Stockholm skulle vara sådana som han ärvt från Madeleine, skriver Svensk Dam och fortsätter:

– Dessutom har Chris svårt för uppmärksamheten. Han föredrar som bekant att hålla en låg profil – speciellt på svensk mark där både han och hustrun är hett villebråd.

LÄS MER: Vännerna i chock efter Chris O’Neills utseendeförändring

Kungen uppges vara sur över att Chris O’Neill inte firar sina 50 år i Sverige. Bild: Christine Olsson/TT

Tidningen uppger vidare att kungen är irriterad på svärsonen över hans beslut att inte fira sina 50 år med ett kalas i Stockholm.

– Kungen var redan av åsikten att Madeleine och Chris syns alldeles för lite i Sverige. Hans två andra barn, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip, får dra ett tungt lass medan Madeleine har haft ett helt världshav mellan sig och de kungliga plikterna.

Som Allt om Kungligt har avslöjat kommer Chris O’Neill istället arrangera en födelsedagsfest i Miami dit hans och prinsessan Madeleines närmaste vänner är inbjudna.

LÄS MER: Prinsessans ex hittad död på hotell – tragiska förklaringen

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bjuder in sina vänner till en födelsedagsmiddag i Florida. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Enligt källor nära paret ska festen hållas på en speciell köttkrog i Miami som Chris O’Neill uppges vara extra förtjust i.

Planen är att först bjuda på en drink i hemmet innan familjen och alla gästerna sedan åker till restaurangen för en trerätters middag.

– Det kommer bli en fantastisk kväll. Chris och Madeleine är det perfekta värdparet. Det blir alltid festligt och avslappnat när man är i deras sällskap, säger en källa.

LÄS MER: Prins Williams nya sorgliga besked om Kate
LÄS MER: Avslöjat: Skandalkvinna tog sig in på kungens födelsedagsfest
LÄS MER: Madeleine och Chris bryter upp – slottskälla avslöjar separationen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen