Kung Charles och Camilla på muntert humör i Skottland

Utländskt

Ett skratt förlänger livet.
Kung Charles var på ett strålande humör under de skotska spelen Braemar Royal Highland Gathering.
Han fick fint sällskap av drottning Camilla och prinsessan Anne.

[/caption]

Kung Charles, 74, avslutade sommaren med en favorithöjdpunkt i kungafamiljens kalender. Under lördagen deltog monarken vid Braemar Royal Highland Gathering i Braemar, Skottland.

[/caption]

Det festliga och årliga evenemanget med traditionella spel fungerar som en stolt uppvisning av det skotska arvet och äger rum bara en kort bilresa från Balmoral Castle – där kungen har tillbringat en stor del av sommaren.

LÄS MER: Hela listan: Kändisarna som ska fira kungen på stora festen

För första gången som regent följde kung Charles tävlingarna i Braemar Gathering Highland Games i sällskap med prinsessan Anne och drottning Camilla. Bild: Andrew Milligan/AP/TT

Det här var Charles första Braemar-spel sedan han blev kung och förlorade sin mor.

Drottning Elizabeth dog som bekant vid 96 års ålder på sin älskade Balmoral den 8 september 2022. Nästa fredag förväntas Charles i stillhet sörja sin mor på årsdagen av hennes bortgång.

Kungaparet kommer sannolikt att då vara på Balmoral Castle eller Birkhall Estate, deras privata hem i närheten.

LÄS MER: Hovet: Så sa kungen och Silvia skyddas från attentat

Kung Charles för den kungliga familjetraditionen vidare. Drottning Elizabeth missade sällan de skotska spelen. Bild: Andrew Milligan/AP/TT
Kung Charles deltog under det livliga sportevenemanget med drottning Camilla, 77, samt prinsessan Anne, 73, och hennes man, Sir Timothy Laurence, 68.

Monarken bar en traditionell skotsk kilt under spelen och verkade på ett riktigt toppenhumör. Kungen skrattade mest hela tiden och skojade med både sin fru och syster.

De skotska tävlingarna har i generationer varit mycket populära för den brittiska kungafamiljen. Drottning Elizabeth deltog i Braemar Royal Highland Gathering redan som barn då hon hejade på de olika lagen i sportturneringen som hållits sedan 1832.

LÄS MER: Prins Harrys desperata drag för att rädda äktenskapet

Kung Charls var på sitt bästa humör och skrattade mycket under dagen. Bild: Andrew Milligan/AP/TT

Drottningen gjorde Braemar-spelen till en familjedag och var genom åren gäst tillsammans med sin man, prins Philip, och alla deras fyra barn – Charles, Anne, prins Andrew, 63, och prins Edward, 59.

Nu har kung Charles tagit över sin mors roll och precis som drottning Elizabeth gjorde visar även han en mer avslappnad sida med skratt och skoj under de skotska spelen som kommit att bli så älskade i trakten.

LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga lyxliv – äger hus för 80 miljoner
LÄS MER: Madeleine i vilt bråk med Chris på fest: ”Hon blir förödmjukad”
LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt