Victoria och Daniels hemliga lyxliv – äger hus för 80 miljoner

Kungafamiljen

Det går ingen nöd på Victoria och Daniel.
Kronprinsessparet äger flera lyxhus – värda minst 80 miljoner kronor – som inreds flådigt.
Bara spisen på Haga slott går loss på över 100 000 kronor.

[/caption]

Prins Daniel, 49,  kom till ett minst sagt dukat bord när han gifte sig med kronprinsessan Victoria, 46, den där vackra sommardagen 2010.

[/caption]

Haga slott totalrenoverades, inreddes lyxigt och kostade skattebetalarna närmare 50 miljoner kronor innan Victoria och Daniel flyttade in.

LÄS MER: Raseriet mot Madeleines okända lyxliv i Sverige: ”Mår illa”

Haga slott renoverades för närmare 50 miljoner kronor innan Victoria och Daniel flyttade in. Kostanderna för lyxbygget? Ja, den fick skattebetalarna stå för. Bild: Adam Ihse/TT

Bara köket på Haga slott kostade en miljon kronor och där prislappen på spisen från AGA slutade på 105 000 kronor.

Kronprinsessparet får med andra ord allt de pekar på.

– På senare år har Statens Fastighetsverk fått lova att plöja ner ännu mer pengar i Haga slott – bland annat rustades den klassiska lekstugan på fastigheten upp för hela 117 000 kronor 2016. Målare och snickare jobbade med lekstugan i en månad, skriver Svensk Dam som granskat Victoria och Daniels hemliga lyxliv.

Bland andra investeringar på senare år på Haga slott märks elbilsladdare för 49 000 kronor, ny grusgång till bryggan för 91 000 kronor, solcellspaneler för 397 000 och inte minst en altanrenovering för 1,4 miljoner kronor.

LÄS MER: Hovet: Så ska kungen och Silvia skyddas från attentat

Villa Skönvik är kronprinsessfamiljens eget paradis på Öland. Minst 30 miljoner kronor är kåken värd. Bild: TT
Victoria och Daniel äger flera fashionabla fastigheter. För några år sedan uppförde makarna ett över 300 kvadratmeter stort lyxhus på Öland, alldeles i närheten av Sollidens slott.

Där lät prins Daniel också, faktiskt mot kungens vilja, uppföra en stor pool. Värdet på kronprinsessparets lyxiga sommarställe beräknas till minst 30 miljoner kronor.

Men det slutar inte där.

LÄS MER: Prins Harry helt utfryst av presidenthustrun i USA

Victoria och Daniel har nyligen köpt en stor fastighet på Värmdö som beräknas vara värd minst 50 miljoner kronor. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Victoria och Daniel har även unnat sig en enormt stor och lyxig egendom ute på Värmdö utanför Stockholm. Tomten är på 1,6 hektar och med 7000 kvadratmeter vatten.

Där plöjer nu kungligheterna ner åtskilliga miljoner för att att skapa sig ett fantastiskt paradis i närheten av sitt slott i Solna.

”Alla byggnader har stående träpanel som målas med järnvitriol så att de blir silvergrå, fönstren är av trä och ska behandlas så att även de får en grå ton. Tak på huvudbyggnad och komplementbyggnad nr 1 är bevuxna med växter i form av sedumtak medan taken på komplementbyggnad nr 3 och komplementbyggnad nr4 är belagda med grå plåt. Terrasserna runt byggnaderna görs av grånat trä respektive betong, kan man läsa i bygglovet som godkänts av Värmdö kommun.

LÄS MER: Prins Daniels lyxiga köp avslöjar hans hemliga hobby

Hur många fler lyxiga kåkar ska kronprinsessan Victoria köpa? Bild: Jonas Ekströmer/TT /

Enligt mäklare är Victoria och Daniels nya fastighetsprojekt värderat till minst 50 miljoner kronor.

– Där de har valt att köpa är ett av de dyraste områdena på Värmdö. Det finns några godbitar där det sällan säljs och där det finns mycket pengar. Just Fågelbrolandet är ett sådant område, säger mäklaren Björn Ericsson till Svensk Dam.

Runt den lyxiga egendomen har höga staket och murar uppförts. Allt för att förhindra att allmänheten ska kunna beskåda de vräkiga lyxhusen inne på området.

LÄS MER: Kungens sorg över prinsessan Désirées svåra sjukdom
LÄS MER: Skarp kritik mot Meghan Markles sanslösa lyxvanor
LÄS MER: Madeleine och Chris i vilt bråk på fest: ”Hon blir förödmjukad”

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen