Kung Charles utsträckta hand till Harry efter jättebråket

Utländskt

En utsträckt hand.
Kung Charles väljer att ge sin son en chans.
Nu måste prins Harry bestämma sig.

[/caption]

Nyligen stod det klart att prins Harry, 38, och Meghan Markle, 41, blir av med sitt boende på Forgmore Cottage invid slottet Windsor.

[/caption]

Paret fick villan med fem sovrum av drottning Elizabeth och lät lyxrenovera den för 20 miljoner kronor innan man behagade att flytta in.

LÄS MER: Därför flyttar prinsessan Madeleine hem till Sverige

Stämningen mellan prins Harry och hans far Charles har varit minst sagt kylig sedan Harry och Meghans flytt till USA. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Efter sex månader lämnade man de brittiska öarna. Prins Harry och Meghan Markle svek sina kungliga plikter och flyttade istället till Los Angeles.

I Kalifornien försöker paret fåfängt leva något slags filmstjärneliv med välbetalda intervjuer hos Oprah Winfrey, 69, feta bokkontrakt och en podcastserie hos Spotify.

Man har även låtit spela in en ”dokumentär” hos Netflix där kändisparet för 500 miljoner kronor mest sitter och beklagar sig hur jobbigt det är med all uppmärksamhet.

LÄS MER: Victoria i läckert knallrosa strålade glatt på toppmöte

Prins Harry har krävt en ursäkt av sin far för att komma till hans kröning. Prins Charles har vägrat efter sonens otaliga angrepp på medlemmarna i kungafamiljen. Bild: Emilio Morenatti/AP/TT
Det brittiska kungahuset har stoiskt uthärdat alla anklagelser och påhopp men till slut gick det för långt. I samband med prins Harrys självbiografi ”Spare” (”Den andre” på svenska) tog han heder och ära främst av sin storebror, prins William, 40, men även av pappa, kung Charles, 74.

Boken är en bitter uppgörelse med den rödlätte kunglighetens privilegierade liv och hans familj. I boken påstår prins Harry bland annat att drottninggemålen Camilla Parker Bowles, 75, ska ha läckt uppgifter om honom till pressen. Då passerade han gränsen.

Kung Charles ska ha blivit rasande och där och då bestämt sig för att slänga ut prinsparet från Frogmore Cottage där nu istället skandaliserade prins Andrew, 63, kommer flytta in.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

Nu uppges det dock att kung Charles har sträckt ut en vänlig hand åt prins Harry. Bild: Matt Dunham/AP/TT

Kung Charles har dock mjuknat lite, nu erbjuder han paret huset under en period, om de väljer att acceptera hans inbjudan till kröningen, skriver Daily Mail rapporterar Expressen.

Prinsparet har fått en inbjudan till kröningen men har hittills valt att inte berätta om de kommer närvara eller ej. Tidigare har det spekulerats om att kung Charles inte vill ha prins Harry på plats, men nu verkar kungen ha ändrat sig.

Nu återstår att se om det bortskämda prinsparet väljer att närvara på den historiska kröningen – de har chansen att ta den utsträckta handen från kung Charles.

LÄS MER: Meghan chockad över prins Harrys låga inkomster
LÄS MER: Prins Carl Philips och Sofias härliga viinteröverraskning
LÄS MER: Kungen och Silvias hemliga förmögenhet avslöjad

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt