Kung Harald dödshotad – beskedet skakar hovet

Znyheter

Hur kan man vara så nedrig?

Kung Harald har dödshotats.

Den älskade monarken till vårt broderfolk tog illa vid sig.

[/caption]

Kung Harald, 84, är känd för sin blida och milda framtoning. Den reslige kungligheten har alltid varit något av en lite försiktig general, hans ödmjuka stil har gjort honom älskad.

[/caption]

De senaste åren har kung Harald haft en vacklande hälsa. Men än en gång har den norska kungen tvingats bli inlagd på sjukhus och varje gång håller Norge andan.

LÄS MER: Så mår drottning Silvia i dag – hovets nya besked

I ett mail till hovet framförde en man att kungen skulle dödas och att det ”kommer bli sadistiskt och barbariskt”.

Monarken är djupt och innerligt älskad av sitt folk och dagen då han inte finns längre kommer allt närmare vilket skrämmer norrmännen.

Kung Harald har alltid följt sin övertygelse och han fick strida för att få sin älskade drottning Sonja, 84. Kungaparets dramatiska och vackra kärlekshistoria väcker både sympati och beundran.

Den norska kungafamiljen står väldigt nära sitt folk, det är mer formellt och inte lika lättillgängligt i det svenska kungahuset vilket är en naturlig följd av att Sverige trots allt är ett mycket större land än Norge och med en mer anrik kunglig historia.

LÄS MER: Oh, la la! Victorias romantiska resa till Paris

Det var naturligtvis en fruktansvärd upplevelse för det norska kungaparet.
För norrmännen är det en speciell magi att veta att deras kungafamilj trots allt finns där för dem, på en armlängds avstånd. Därför var chocken desto större i Norge i våras då kung Harald dödshotades allvarligt.

En man i 30-års åldern skickade ett mail till slottets postkontor och han var explicit i sina hot.

– Jag vill döda så många människor jag kan och några till. Till sist. Kungen har sagt sina sista ord. Det kommer bli sadistiskt och barbariskt, skrev mannen i mailet, rapporterar Svensk Damtidning.

Mannen kunde sedermera gripas av polis och i somras hölls rättegången mot honom. Han var även under åtal för hot mot flera andra personer. I tingsrätten friades mannen med motiveringen att han är uppenbart psykiskt sjuk. Domen överklagades emellertid och i nästa instans ställdes mannen till ansvar och fälldes.

LÄS MER: Sofias underbara födelsedag – se nya bilden

Gärningsmannen kunde dock gripas och Kung Harald pusta ut.

Hovrätten gjorde bedömningen att hoten i sig var i högsta grad reella även om mannen är uppenbart sjuk.

– Även om mejlen är utformade på ett sätt som tyder på att avsändaren kan vara psykiskt sjuk finns det inget som tyder på att hotet inte är allvarligt menat. Att en person eventuellt är psykiskt sjuk är ingen garanti för att hoten inte genomförs, skriver hovrätten enligt NTB.

Nu är mannen dömd till rättspsykiatrisk vård och norrmännen och kung Harald kan andas ut.

LÄS MER: Victoria och Daniel på sportigt cocktail-kalas med eliten
LÄS MER: Drottning Elizabeths fina julglädje efter katastrof-året
LÄS MER: Prins Charles indragen i pinsam rasisthärva

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter