Kung Haralds hemliga erkännande – efter 40 år

Utländskt

Sent ska syndaren vakna.

Kung Harald har gjort ett erkännande.
Den norske monarken berättade hemligheten under en middag.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-11-04

Kung Harald, 84, är till åren kommen och har haft problem med hälsan på sistone. Men den norske statschefen har kvar sitt goda humör och sin härliga humor.

[/caption]

Varje år bjuder kungen in stortingets ledamöter till en flott middag på kungliga slottet i Oslo. Den förhatliga coronapandemin har tvingat den norske kungen och hans älskade drottning Sonja, 84, att ställa in middagen.

LÄS MER: Kungens sexdrift bromsades med kvinnligt hormon

Kung Harald och drottning Sonja anländer till den stora galamiddagen på slottet.

Men nu var det äntligen dags igen att slå upp portarna till det gula slottet som ligger så vackert i änden av paradgatan Karl Johan.

I sitt tal tog kung Harald självfallet upp pandemin och de berömliga insatser som gjorts i vårt vackra grannland i samband med farsoten som ju plågat en hel värld.
– Ikväll vill jag tacka – för att Stortinget tillsammans med regeringen och våra hälsomyndigheter tog ansvar, sa kungen i sitt tal, rapporterar GT.

Den festliga traditionen med stortingsmiddagen har funnits ända sedan 1906, året efter att landet blev självständigt från ”storebror” Sverige.

LÄS MER: Meghan Markle totalsågas – av sin egen bror i tv

Under middagen gjorde kungen ett avslöjande som fick många att skratta.
Middagen var den 103:e i ordningen, under andra världskriget fick man ställa in bland annat, och extra glädjande var att kronprinsessan Mette-Marit, 48, mäktade med att gå. Hon är ju som bekant sjuklig i kronisk lungfibros och har tvingats dra ner sina åtaganden till ett minimum.

Kung Harald var på ett strålande humör och bekom sig inte av det faktum att han fick stötta sig lite på kryckor efter sin operation i vintras.

– Tillsammans ledde ni landet med fast hand, sa kungen och påtalade vikten av att man hyser förtroende för myndigheterna och statsapparaten i händelse av kris.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines festliga Halloween-klänning

Kronprinsessan Mette-Marite var bedårande vacker under kvällen.

Kung Harald konstaterade även vilken viktig roll tekniska lösningar kommit att spela under coronapandemin – vi är nog väldigt många som har haft zoommöten istället för att träffas fysiskt och även kungen själv har tillägnat sig modern teknologi – han har, efter långvarigt tjatande från familjen, slagit till och skaffat en mobiltelefon.

– Glädjen i familjen var stor när jag fick en mobiltelefon. Det tog mig bara 40 år, konstaterade kungen och drog ner kvällens största skratt.

LÄS MER: Färgglad Victoria peppade personalen – för hälsans skull
LÄS MER: Mette-Marit på banan igen – nya bilderna avslöjar
LÄS MER: Drottning Elizabeth sjuk – hovet tiger om tillståndet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Utländskt