Färgglad Victoria peppade personalen – för hälsans skull

Znyheter

Intressant och lärorikt.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte på Folkhälsomyndigheten.

Kungligheterna förkovrade sig och passade även på att peppa personalen.

[/caption]

Under pandemin har Folkhälsomyndigheten verkligen kommit i ropet. Nästan varje dag har vi fått ta del av de senaste prognoserna och rekommendationerna – därför ter det sig naturligt att kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, förärade myndigheten med ett besök.

[/caption]

Just nu genomför kungafamiljen en riktigt besöksoffensiv runt om i hela vårt avlånga land. Det är kung Carl Gustaf, 75, som personligen har beslutat att samtliga våra län ska besökas och att fokus ska vara på alla de fina insatser som har gjorts mot det förhatliga coronaviruset som lamslagit hela vår värld.

LÄS MER: Drottning Elizabeth sparkas efter all kalabalik

Victoria var strålande vacker när hon besökte Folkhälsomyndigheten i Solna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har bland annat varit i Jönköpings län på ett succéartat besök och nyligen var det dags för ett besök som ligger betydligt närmre vackra Haga slott.

Kronprinsessparet åkte till Solna för att besöka Folkhälsomyndigheten. När kungligheterna anlände hade det precis blivit klart att myndighetens nuvarande generaldirektör Johan Carlson, 67, går i pension.

Han ersätts av ett bekant ansikte, biträdande statsepidemiolog Karin Tegmark Wisell, 52, blir ny chef för myndigheten och hon rivstartar och tillträder redan den 1 november.

LÄS MER: Mette-Marit på banan igen – nya bilderna avslöjar

Kronprinsessan Victoria fick sällskap av prins Daniel i sin eleganta dubbelknäppta kostym.
Kronprinsessan och prinsen hälsades välkomna av den avgående generaldirektören när de anlände till Folkhälsomyndigheten strax efter lunchtid. Victoria bar en vacker lite poncho-inspirerad höst jacka i ett ullmaterial i klara, rosa, lila och blå färger och prins Daniel var stilig i mörk kostym i det lite gråmulna vädret.

– De var här för att träffa generaldirektören och ledningen och de fick framför allt information om vårt arbete under pandemin, säger presschefen Christer Janson till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Victorias fina kärleksgest mot Daniel

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson hälsade kronprinsessan Victoria och prins Daniel välkomna.

Kungligheterna var även intresserade av andra aktiviteter som sysselsätter myndigheten. 

– Det handlade också om myndighetens arbete med fokus på psykisk ohälsa, och om hur vi samlar in uppgifter för att kunna göra de analyserna, säger Christer Janson.

LÄS MER: Drottning Silvias supersuccé – tog hela Småland med storm

Victorias färgglada poncho-inspirerade jacka lyste verkligen upp under den gråmulna höstdagen.

Och som bekant är ju kronprinsessan Victoria en entusiastisk person med en empatisk förmåga och vilja att sprida glädje. Därför var det ingen överraskning att paret passade på att ingjuta mod till att de anställda vid myndigheten.

– Kronprinsessparet gjorde också en digital hälsning som gick ut direkt till myndighetens 600 medarbetare via zoom, så alla kunde ta del av hälsningen live. Vi finns ju både i Solna och i Östersund, säger Christer Janson.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick även träffa myndighetens ”superkändis” statsepidemiolog Anders Tegnell, 65, som dock fick avvika efter en halvtimme då hans riksbekanta pressträff skulle genomföras.

LÄS MER: Här visar Carl Philip sina ömma känslor för Sofia
LÄS MER: Drottning Silvis mysiga gos med en jättegris
LÄS MER: Prins Harry och Meghans ekonomiska svek

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter