Drottning Silvias mysiga gos med en jättegris

Znyheter

Ibland är det svårt att låta bli – även för en kunglighet.

Drottning Silvia var helt enkelt tvungen att gosa med en gris.

Det blev en fin illustration av all den empati som den vackra tyskan hyser.

[/caption]

Våra kungliga har många och varierande uppgifter. Att vara kunglig innebär även att man kan hamna i helt olika situationer och möta människor av alla de slag – och emellanåt möter vår kungafamilj även djur av allehanda slag.

[/caption]

Det var i samband med att kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 77, besökte en bondgård i Luleå som monarkens hustru fick tillfälle att gosa till det med en gris.

LÄS MER: Så ska drottningen rädda favoritsonen prins Andrew

Drottning Silvia och kungen var nyligen på besök i Norrbottens län.

De flesta damer i vår drottnings ålder skulle nog akta sig för att klappa en gris men vår Silvias empati känner inga gränser. Kungligheten kunde helt enkelt inte låta bli att visa sin omtanke för den stora grisen.

Det fina mötet med grisen skedde när kungaparet var i Norrbotten med anledning av att Piteå och Luleå firade 400 år som städer.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria – med rätt att skjuta skarpt

Här visar Britta- Karin Jakobsson drottningen hur man rengör en gris med en sopkvast.
Kungaparet har som ambition att besöka samtliga Sveriges län under hösten – en fin gest då man vill visa sin sympati till alla och envar efter den förhatliga coronapandemin som kom att påverka hela vårt land och inte minst kungafamiljen.

Kungen och drottningen inledde med ett besök på Sunderby sjukhus som ligger mellan Boden och Luleå. Där informerade man sig om hur sjukvården i det nordliga länet har påverkats av pandemin.

LÄS MER: Kate stal showen under efterlängtad 007-premiär

Kungen höll sig dock lite på avstånd och verkade inte vilja närma sig den stora grisen.

Därefter var det dags för Bälinge Bondgård i Luleå där bönderna Britta-Karin Staffansdotter, 46, och Thomas Holmbom, 48, tog emot.

De bägge bönderna informerade kungaparet kring både det regionala näringslivet och även hur de arbetat med livsmedelsförsörjningen till länets invånare under de prövande tid vi alla gått igenom.

– Kungaparet tyckte det var väldigt intressant att få insyn i olika branscher inom näringslivet, där lantbruket är en utmaning, säger Margareta Thorgren, 58, hovets informationschef till Expressen.

LÄS MER: Victorias stora oro för nya uppgifterna om Daniels hälsa

Drottning Silvia älskar djur och fick en mysig stund där hon klappade grisen ömt.

Strax före lunch erbjöds kungen och drottningen att hälsa på grisarna och det var då Silvia inte kunde låta bli att gosa till det med grisen.

– Bondgården har skapat en besöksverksamhet, inte minst för barn och unga som får lära sig var maten kommer ifrån. Där gjorde kungaparet en kort tur, berättar Margareta Thorgren.

Efter att man intagit lunch fortsatte plikterna. Nu bar det av till Luleå universitet där kungaparet fick en redogörelse för hur utbildningen påverkats av coronapandemin.

LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett

Kanske överväger drottningen nu att skaffa sig en egen liten grisfarm i närheten av Drottningholms slott?

Dagen avslutades med ett intressant besök på Luleå Kallax flygplats där flera piloter bland annat redogjorde för ambulansflygets betydelse för de nordligaste delarna i vårt avlånga land och man diskuterade även här hur flygplatsen och dess verksamheter påverkats under coronapandemin.

En lång dag var till ända och kungaparet kunde välförtjänt återvända till sitt älskade Drottningholm efter väl uträttat värv.

LÄS MER: Uppgifter: Prins Albert fräckt otrogen mot Charlène
LÄS MER: Efter krisen: Madeleines och makens glädjebesked 
LÄS MER: Chocken: Drottning Elizabeths dödsplan avslöjad

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter