Så ska drottningen rädda favoritsonen prins Andrew

Znyheter

Vem kan klandra en mor?

Nu gör drottning Elizabeth allt hon kan för att rädda sin son prins Andrew från fängelse.

Den brittiska monarken pungar ut med miljontals kronor för ”favoritsonens” försvar.

[/caption]

Det torde inte ha undgått någon att prins Andrew, 61, är hårt ansatt och pressad. Kungligheten är nu stämd i ett civilrättsligt mål och anklagas för sexuella övergrepp vid tre tillfällen.

[/caption]

Det är Virginia Giuffre, 38, som anklagar prins Andrew för att ha förgripit sig på henne när hon bara var 17 år gammal. Hon har lämnat in stämningen till en domstol i New York och i stämningen hävdas att han begick övergreppen mot henne i New York, London och på en ö i Karibien.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria – med rätt att skjuta skarpt

Prins Andrew är hårt pressad då han anklagas för tre sexuella övergrepp.

Ön i Karibien där ett av övergreppen påstås ha skett ägdes av den numera döda pedofilmiljardären Jeffrey Epstein som var god vän med prinsen. Prins Andrew nekar helt till brott och länge undvek han att bli delgiven – för ett par veckor sedan tvingades han emellertid att acceptera delgivningen.

Nu gör prins Andrew allt han förmår för att bli fri från anklagelserna som redan har ödelagt hans kungliga värv – han får inte lägre utföra några som helst representativa uppdrag för den brittiska kronan.

LÄS MER: Kate Middleton stal showen under efterlängtad 007-premiär

Nu står det klart att drottning Elizabeth betalar för prins Andrews försvar.
Prins Andrew har sedan tidigare anlitat den amerikanske advokaten Andrew Brettler som tar 20 000 kronor i timmen. Efter delgivningen har kungligheten växlat upp och hyrt in stjärnadvokaten Melissa Lerner.

Hon arbetar på advokatbyrån Lavley Singer, en firma i Los Angeles som uppges vara känd för att få kändisars juridiska problem att försvinna, skriver Daily Mail, rapporterar Expressen.

Prins Andrew brukar betecknas som drottning Elizabeths, 95, ”favoritson”, hon uppges vara mycket svag för honom. Redan vid tiden för prinsens katastrofala BBC-intervju bestämde sig drottning Elizabeth för att hjälpa sin son ekonomiskt vid en eventuell juridisk tvist.

LÄS MER: Silvias tunga tid – drottningen fullständigt förkrossad

Drottning Elizabeth kommer få betala miljontals kronor för toppadvokaterna som ska försöka fria prins Andrew.

Enligt tidningen Telegraphs källor kommer drottning Elizabeth använda sina privata tillgångar för att betala de legala omkostnaderna.

Hon kommer använda sig av de tillgångar hon har från hertigdömet Lancaster, den årliga avkastningen därifrån är på 270 miljoner kronor. Och pengarna kan behövas, förutom de svindyra amerikanska advokaterna har prins Andrew även ett team av brittiska jurister.

LÄS MER: Victorias stora oro för nya uppgifterna om Daniels hälsa
LÄS MER: Efter krisen: Madeleines och Chris plötsliga glädjebesked
LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter