Silvias tunga tid – drottningen fullständigt förkrossad

Znyheter

Det är tungt och det är sorgligt.

Den vackra kungligheten är förkrossad.

Nu gäller det dock för drottning Silvia att få lite perspektiv.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-09-24

Av alla våra kungligheter är det nog faktiskt drottning Silvia, 77, som har burit det tyngsta korset under den förhatliga coronapandemin. Som bekant är ju drottningen oerhört familjekär och att hon tvingats vara ifrån sina älskade barn och barnbarn under den speciella tid som rått har varit svårt för henne.

[/caption]

Ta i trä och peppar, peppar, vi går ju mot ljusare tider vad avser pandemin. Det är bara dagar kvar innan restriktionerna i Sverige hävs mer eller mindre fullständigt. Även om saker och ting lättas upp så är påverkas vi fortfarande och med oss kungafamiljen.

LÄS MER: Victorias stora oro för nya uppgifterna om Daniels hälsa

Drottning Silvia är en av våra mest älskade kungligheter.

Nyligen stod det klart att det inte heller i år blir någon Nobelfest. Alla pristagarna får även i år ta emot sina hedersutmärkelser digitalt och i sina hemländer och vi får inte se någon pampig bankett i Stockholms stadshus.

– Jag tror alla vill att pandemin ska vara över men vi är inte där än. Nobelpriset är en global företeelse. Varje år utses pristagare från olika världsdelar och det är osäkerheten kring pandemiutvecklingen och möjligheterna för internationellt resande som gör att 2021 års pristagare kommer att ta emot priserna i sina hemländer, säger Vidar Helgesen, vd för Nobelstiftelsen, i ett uttalande, rapporterar Svensk Damtidning.

För kungafamiljen har Nobelfesten alltid utgjort en möjlighet att återsamla familjen. Barnen har sett till att vara i Stockholm under Nobelvecka, de har återvänt till fosterlandet från studier och andra åtaganden i utlandet.

LÄS MER: Prins Carl Philip på iskallt uppdrag – en riktig utmaning

På senare tid har det dock varit riktigt tufft för drottning Silvia. Hon har inte haft det lätt.
Inte minst prinsessan Madeleine, 39, har alltid troget sett till att vara med under festligheterna och det är mången Nobelpristagare som glatt sig åt att få den vackra prinsessan till bordet.

För Madeleine har Nobelveckan utgjort ett tryggt nav och det har alltid varit med glädje och tillförsikt hon tagit sig till Sverige för att vara med. Dessutom har prinsessan Madeleine glatt sig extra åt att få umgås nära sin mor.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har en omvittnat nära relation och deras gemensamma och fina engagemang för utsatta barn är väl känt.

LÄS MER: Sanningen bakom Kate Middletons mystiska skada

I somras fick drottningen träffa alla sina nära och kära Det var en härlig tid.

Drottningen ömmar verkligen för Madeleine medan det i familjen alltid tett sig naturligt att kung Carl Gustaf, 75, stått lite närmare kronprinsessan Victoria, 44, med tanke på att det är hon som en dag ska ärva sina fars ansvarsfyllda ämbete som statschef.

För Silvia är det ett hårt slag att hennes älskade lilla yngsta dotter inte kommer hem i år för att umgås med mamma mellan alla åtaganden som föreligger för kungafamiljen under Nobelveckan. Enligt källor nära hovet känner sig drottningen förkrossad och uppgiven.

Drottningen får trots allt glädja sig åt att de amerikanska restriktionerna gentemot EU-medborgare ska hävas i november vilket innebär att det blir betydligt lättare för Madeleine att resa hem om hon vill det.

LÄS MER: Efter krisen: Madeleine och makens plötsliga glädjebesked

Nu meddelas det att Nobelfestligheterna ställs in på nytt. Det kan dröja länge innan Silvia får träffa sin älskade Madeleine igen.

Nu håller vi tummarna för att prinsessan Madeleine trots allt kommer hem i december om inte annat så vore det härligt om hon och hennes familj väljer att fira jul i Sverige.

Drottningen fyller ju år dagen före julafton och vi är ju alla varse om att hon trots sin anslående skönhet är till åren kommen varför det rimligen torde vara extra angeläget för prinsessan Madeleine att träffa sin älskade ”mutti”.

LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett
LÄS MER: Uppgifter: Prins Albert fräckt otrogen mot Charlène
LÄS MER: Victorias plötsliga agerande när Daniel blev hastigt sjuk

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter