Victorias stora oro för nya uppgifterna om Daniels hälsa

Znyheter

Inte undra på att hon är orolig.

Nya forskningsrön påverkar prins Daniel på djupet.

Nu väntar en svår tid för kronprinsessan Victoria.

[/caption]

För prins Daniel, 48, har den rådande coronapandemin varit nästintill outhärdlig. Som njurtransplanterad har han ett nedsatt immunförsvar och att insjukna i Covid-19 kan vara förknippat med en direkt livsfara.

[/caption]

Därför blev oron stor och påtaglig när prins Daniel och kronprinsessan Victoria, 44, blev sjuka i den förhatliga och otäcka sjukdomen som krävt så många liv, inte minst bland våra äldre.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias fina gest mot Madeleine

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har båda drabbats av det fruktade corona-viruset.

Som tur är avlöpte det hela bra och kronprinsessparet var överraskande snabbt tillbaka i sina plikter där de verkar för hela svenska folkets bästa.

Men faran är icke över för vår stilige prins från Ockelbo. Nu kommer nya forskningsrön från Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet som visar att var tredje person med allvarligt nedsatt immunförsvar inte bildar några antikroppar efter Pfizervaccination, skriver Svensk Damtidning. 

LÄS MER: Prins Carl Philip på iskallt uppdrag – en riktig utmaning

Nu kommer nya uppgifter som inte är roliga för prins Daniel som gjort en njurtransplantation.
För prins Daniel innebär nyheten att han med en transplanterad njure kan tvingas till en fortsatt försiktighet även om han är vaccinerad.

– Regeringen har tillsammans med Folkhälsomyndigheten nyligen meddelat att restriktioner tas bort den 29 september och sagt att vaccinerade i princip kan leva som vanligt. Men enligt vår studie är det fortfarande osäkert om de med kraftigt nedsatt immunförsvar kan leva som vanligt säger Soo Aleman, 51, överläkare och docent på Karolinska Universitetssjukhuset, till SVT.

LÄS MER: Sanningen bakom Kate Middletons mystiska skada

Kronprinsessan Victoria är naturligtvis orolig för sin älskade makes hälsa.

Och det visar sig dessvärre att just organtransplanterade hade lägst antikroppssvar – hela 57% saknade antikroppssvar. Prins Daniel fick ju som bekant sin far Olle Westlings, 76, ena njure varför kungligheten ingår i den gruppen.

Forskarna vill dock påtala att den nya studien är i sin första fas av verifiering.

– Jag vill tillägga att studien inte är externt granskad ännu. Men vi väljer att komma ut med nyheten nu för att vi tycker att det är viktig kunskap för våra patientgrupper och allmänheten, säger Soo Aleman.

LÄS MER: Kungaparets svåra sorg under nära vännens begravning

De nya rönen kan innebära att prins Daniel måste få en ny dos vaccin.

För prins Daniel och de som i likhet med honom har nedsatt immunförsvar kan rönen innebära att de får en tredje dos med vaccin och därefter kanske ytterligare doser med jämna intervaller.

 – Folkhälsomyndigheten har rekommenderat det. Vårt studieresultat har legat som ett av underlagen till beslutet. Det är bra om man får tredje dosen, men alla kan inte svara på det. Och då kanske man behöver en fjärde dos eller ytterligare doser, säger Soo Aleman.

LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett
LÄS MER: Victorias plötsliga agerande när prins Daniel blev hastigt sjuk
LÄS MER: Prinsessan Madeleines tråkiga beslut om framtiden

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter