Kungaparet svåra sorg under nära vännens begravning

Znyheter

En sorgens dag.

Det var en dämpad kung Carl Gustaf som tog ett vackert avsked av sin bästa vän.

Affärsmannen Tim Génetay är förd till sista vilan.

[/caption]

Allt om Kungligt rapporterade nyligen att den framgångsrike affärsmannen Tim Génetay somnat in omgiven av sina närmaste. Han avled den 24 augusti och efterlämnar familj och en stor vänkrets.

[/caption]

Ända sedan 60-talet var kung Carl Gustaf, 75, och Tim Génetay goda vänner. De lärde känna varandra genom sitt umgänge i dåtidens innekretsar i Stockholm och deras vänskap fördjupades under kungens studietid i Uppsala.

LÄS MER: Magnifik Victoria gjorde storslagen entré

En av kungaparets bästa vänner, Tim Génetay har lämnat jordelivet.

Tim Génetay var både bildad och klipsk och det är ingen orimlig gissning att han kom att fungera som ett fint studiestöd och bollplank till vår monark.

För kung Carl Gustaf var det ett hårt slag att Tim Génetay plötsligt avled, han hade varit lite skröplig sista tiden men hans frånfälle kom som en chock.

LÄS MER: Uppgifter: Prins Albert fräckt otrogen mot Charlène

Kungaparet står familjen Génetay mycket nära. Här ser vi Tim Génetays son Joakim Génetay under sitt bröllop med brittiska hustrun Shanna.
För kungaparet var det en självklarhet att närvara vid begravningsgudstjänsten som hölls i vackra Lovö kyrka på Ekerö. Även kronprinsessan Victoria, 44, närvarade – Tim Génetays dotter Josephine, 44, är en av hennes bästa väninnor och hon är guddotter till drottning Silvia, 77.

Det blev en intim begravning då man på grund av den förhatliga coronapandemin var tvungen att begränsa antalet gäster. Begravningsgudstjänsten var även livesänd då Tim Génetay hade en mycket stor vänkrets.

Exakt klockan 14.00 anlände kungaparet och kronprinsessan i sällskap av sina adjutanter och kyrkoherde emeritus, Anders Hult kunde inleda den vackra ceremonin.

LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett

Även kronprinsessan Victoria deltog i den finstämda ceremonin.

Anders Hult är familjen Génetays familjepräst och det var för övrigt han som vigde Tim Génetays son Joakim, 47, och hans brittiska hustru Shanna, 38, för drygt två år sedan.

Musikern Karl Dyall, 54, var på plats och sjöng vackert och hela kyrkan rördes när två av Tim Génetays barnbarn framförde en sång till sin älskade farfar.

Kyrkoherden talade mycket personligt om Tim Génetays generösa hjärta och livsglada förhållningssätt, han berörde även den stora lojalitet som präglade den bortgångne affärsmannens karaktär.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias härliga dag med vovven Rio

Sonen Tim Génetay, också god vän till kungafamiljen, på en privat bild tillsammans med sin far Tim Génetay.

Att Tim Génetay i alla år varit så diskret, trofast och lojal är säkerligen egenskaper som vår kung uppskattar lite extra. Innehar man ämbetet statschef är det många som vill vara din vän, men de sanna vännerna är få. Nu är en av dessa hädangången och vår monark har sorg.

Efter begravningsgudstjänsten var samtliga gäster inbjudna till en mottagning i Tim Génetays och hans älskade hustru Kerstin Génetays, 63, vackra hem Vilan som ligger inte långt från Drottningholms slott.

Allt om Kungligt ber att få framföra vårt djupaste deltagande till familjen Génetay.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines tråkiga beslut om framtiden
LÄS MER: Efter skandalen: Han ersätter kungens sparkade kock
LÄS MER: Meghan Markle sjukligt besatt av prinsessan Diana

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter