Magnifik Victoria gjorde storslagen entré

Znyheter

En strålande högtid med strålande kungligheter.

Kronprinsessan Victoria spred stjärnglans över riksdagens högtidliga öppnande.

Vår blivande statschef var magnifik när hon intog kammaren.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-09-15

Vid den här tiden på året är det en tradition med riksdagens högtidliga öppnande. Det är pompa och ståt och väldigt traditionsfyllt.

[/caption]

I vanlig ordning var kungafamiljen på plats och kung Carl Gustaf, 75, höll ett uppskattat tal innan han förklarade att riksdagen var öppnad och man kan säga att han avlossade startskottet till en spännande politisk höst.

LÄS MER: Uppgifter: Prins Albert fräckt otrogen mot Charléne

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel anländer till riksdagen.

Regeringens stöd för budgeten är oklart och nu gäller det att statsminister Stefan Löfven, 64, lyckas manövrera både Centerpartiet och Vänsterpartiet – speciellt med tanke på sommarens regeringskris och att vi närmar oss ett val kan det bli svårt.

Det är inte omöjligt att vi får se en ny regeringskris innan ledamöterna får gå på jullov.

För de kungliga måste det kännas skönt att man står över allt politiskt käbbel och vår monark ser till att sprida stabilitet med sin närvaro och hans galanta medverkan i vårt statsskick.

LÄS MER: Victorias plötsliga agerande när Daniel blev hastigt sjuk

Kungafamiljen med statsminister Stefan Löfven.
Inget ont om kungen men det var trots allt kronprinsessan Victoria, 44, som stal showen. Det strålade om vår blivande statschef som var elegant klädd i en vit kavaj som hon matchade med en svart lite stramt skuren klänning.

Prins Daniel, 48, var stilig i mörk kostym och välputsade skor. Han såg lite medtagen ut och det må vara begripligt då hans hälsa ju är lite vacklande.

Det är ju inte heller länge sedan som han var sjuk och tvingades ställa in sitt besök i Västerbotten, vilket Allt om Kungligt rapporterade om nyligen.

LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett

Kronprinsessan Victoria i plenisalen i riksdagshuset i samband med riksmötets öppnande.

För Victoria och Daniel var det något av en comeback då de bägge ju inte fick närvara förra året på grund av den rådande coronapandemin. I år var det dock lite färre restriktioner och vi fick glädja oss att se det vackra paret på plats igen i kammaren.

Prinsessan Sofia, 36, och prins Carl Philip, 42, närvarade dock inte år då antalet gäster trots allt hölls nere lite i jämförelse med ett ”normalår”. Vi får hoppas att de kan vara med nästa år.

I samband med riksdagens öppnade har man ju även  riksdagsgudstjänsten i Storkyrkan som är en tradition med flera hundra år på nacken. Gudstjänsten leddes av domprost Marika Markovits, 56, och domkyrkokaplan Kristina Ljunggren, 66.

LÄS MER: Chocken: Drottning Elizabeths dödsplan avslöjad

Victoria var som alltid elegant och hade en svart liten kuvertväska i knät.

Det fina högtidstalet hölls av poeten Tua Forsström, 74, som 2019 valdes in som ledamot av Svenska Akademien.

S:t Jacobs Vokalensemble stod för den vackra musiken i den pampiga kyrkan och kronprinsessan kunde nöjt konstatera att hon återigen gjort succé.

LÄS MER: Prinsessan Dianas kusliga arv till prins Daniel
LÄS MER: Prinsessan Madeleines tråkiga beslut om framtiden
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias härliga dag med vovven

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter