Kronprinsessan Victorias härliga dag med vovven Rio

Znyheter

Vilken vacker dag för vår älskade kronprinsessa.

Victoria tog vovven med sig ut till Stockholms skärgård.

Det går inte att ta miste på att kungligheten och lilla Rio trivs tillsammans.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-08-26

Det hör inte till vanligheterna att våra kungligheter tar med sig vovven när det är jobbuppdrag. Men häromdagen kunde inte kronprinsessan Victoria, 44, motstå frestelsen att ta med sig lilla bedårande blandrashunden Rio när hon besökte Stockholms skärgård.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria har som bekant blivit med hund, vilket känns helt logiskt med tanke på att hon dels är en sann djurvän, dels själv har vuxit upp med hund. Det är dessutom en perfekt familjemedlem för prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, som tidigt får lära sig att ta ansvar för en liten individ och utveckla den ack så viktiga empatin.

LÄS MER: Kungaparets svåra sorg efter nära vännens död

Kronprinsessa Victoria tog med sig lille Rio under sitt besök.

Rio torde vara Sveriges mest omskrivna blandrashund och lite fånigt har det uppstått en debatt kring den lilla bedårande vovven. Det är företrädare för föreningar med renrasiga hundar som har kritiserat kunglighetens val av blandrasen Cavapoo som har väckt indignation.

Och numera pekas även lilla Rio ut som skyldig till att flera hundraser har ökat kraftigt i pris under coronapandemin. Några av de populära blandraserna har stigit till skyhöga summor och det faktum att kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 47, beslutade sig för Rio påstås ha drivit på prisutvecklingen.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines tråkiga beslut om framtiden

Rio var med när Victoria plockade potatis på Fladens våtmark.
Gudskelov är lilla Rio själv helt ovetandes om den uppståndelse som den lurviga lilla fyrbenta vännen förorsakat.

För Victoria var det självfallet extra mysigt att få ta med Rio och dessutom bidrar ju den lilla valpen till att mötena blir betydligt mer avslappnade.

LÄS MER: Efter skandalen: Han ersätter kungens sparkade kock

Rio är en nyfiken liten krabat och kronprinsessfamiljens älskling.

När kronprinsessan förgyllde tillvaron för skärgårdsborna anträddes resan från Årsta havsbad där kungligheten äntrade båten Storm ut till Utö i Stockholms skärgård. Lilla Rio var av säkerhetsskäl utrustad med en gps-sändare som man praktiskt nog fäst i halsbandet, skriver Svensk Damtidning.

Färden gick till Ålö och Utö och första stoppet skedde vid Båtshaket på Ålö. Som bekant är ju vår kronprinsessa engagerad i miljöfrågor i allmänhet och frågor kring vårt vatten i synnerhet. 

LÄS MER: Sockersöta bilderna från prins Julians dop

Kronprinsessan Victoria var på ett strålande humör under dagen.

Kungligheten var mycket intresserad och kunnig när hon fick höra om hur man arbetar med att anlägga och säkra den unika vattenmiljön i Södra Fladens våtmark.

Efter genomgången var det dags för lite förmiddagskaffe som intogs på bryggan i det strålande sensommarvädret.

LÄS MER: Prinsessan Birgittas nya beslut: går sin egen väg

Här ska Rio och Victoria ut och åka båt. Victoria hjälper den lille vovven ombord.

Det var knappt en krusning på vattenytan och för Rio var det ett riktigt äventyr att få utforska de marina miljöerna.

– Detta var så trevligt, varmt tack. Det var väldigt härligt att få komma hit och lyssna till det arbete som ni gör. Det är imponerande att ni hela tiden utforskar nya områden och lär er och också vågar testa på, sa Victoria när hon några timmar senare landade på Gruvbryggan på Utö, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kungaparets romantiska sommarkväll under semestern

Rio följde sin älskade matte vart hon än gick.

Under dagen hann kronprinsessan dessutom med att förse sig med egenplockad potatis, vi vågar gissa att det blev någon smarrig rätt där potatis ingick och många berättelser när Victoria återvände hem till hemmet i Haga.

Det gick inte att ta miste på att kronprinsessan njöt av dagen. Många kungliga plikter kan vara nog så enahanda där man tvingas lyssna till stela gubbar som talar men att få tillbringa en hel dag i vår vackra skärgård i sällskap med sin bästa lilla vän måste varit en ynnest för kronprinsessan – det är hon väl värd.

LÄS MER: Victorias härliga båtsemester med Daniel och barnen
LÄS MER: Drottning Margrethes hemliga överraskning för danskarna
LÄS MER: Efter krisen: Madeleines fina återförening med Chris

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter