Prinsessan Birgittas nya beslut: går sin egen väg

Znyheter

Egensinnig, men ack så älskad.

Prinsessan Birgitta har alltid gått sin egen väg.

Nu väntar en ny tid för kungligheten.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-08-09

Av Hagasessorna är det speciellt en som utmärkte sig. Det började tidigt, prinsessan Birgitta, 84, har alltid gått sin egen väg. Det blev tidigt tydligt och accentuerades än mer i de sena tonåren.

[/caption]

Prinsessan Birgitta väckte sensation då hon blev tillsammans med sportstjärnan Sven Tumba. Han var en glad gamäng och ansågs inte som något passande parti för en prinsessa.

LÄS MER: Nya förtjusande biden på prinsessan Charlotte

En glad prinsessan Birgitta på besök i Göteborg,

Birgitta brydde sig dock inte – hon blev tillsammans med hockeylegendaren och de bägge ungdomarna trivdes bra ihop.

Romansen gick dock över och istället kom prinsessan och sportfenomenet att bli vänner. Vänskapen stod sig ändra fram till Sven Tumbas bortgång 2011, 80 år gammal. Prinsessan Birgitta talade med sin vän per telefon dagen innan han somnade in.

Kung Carl Gustaf, 75, har emellanåt få något extra av sina hårstrån färgat grått som en följd av sin frimodiga systers agerande. Samtidigt är vår monark svag för Birgitta.

LÄS MER: Madeleines kärlekslycka efter maken Chris förvandling

Prinsessan Birgitta är en av kungens fyra storasystrar. Här längst till höger.
Kungen avundas hennes frifräsarstil – något som inte är möjligt om man statschef. Samtidigt har kungen ett stråk av buspojke av sig och han tycker det är lite befriande att Birgitta emellanåt vågar tänja på eller till och med bryta mot vad som förväntas av en kunglighet.

Kung Carl Gustaf och hans näst äldsta storasyster står mycket nära varandra. Det är bara prinsessan Christina, 78, som står närmre vår regent.

En oväntad fördel med coronapandemin var faktiskt det faktum att prinsessan Birgitta kom hem till Sverige för att bo med kung Carl Gustaf och drottning Silvia, 77. Normalt sett bor ju prinsessan på Mallorca men nu fick hon chansen att träffa sin lillebror och hans förtjusande hustru.

LÄS MER: Kungaparets tråkiga besked mitt under semestern

Prinsessan Birgitta med sina tre systrar. Kvartetten har får namnet ”Haga-sessorna”.

Trion bodde inledningsvis på Stenhammars slott under den förödande pandemin och man gjorde mysiga utflykter och umgicks i största allmänhet.

Prinsessan Birgitta var nöjd med sin ”påtvingande” exil från hemmet på den spanska semesterön.

– Det är klart, det har varit väldigt fint. Jag har fått se mycket av Sverige. Det är mycket glädjande eftersom jag har varit borta från Sverige nästan i 60 år, så det var väldigt positivt allting, säger prinsessan Birgitta till Expressen, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Mette-Marits fasansfulla besked – när ska eländet ta slut? 

Prinsessan Birgitta är an av kungens mest eleganta systrar.

Prinsessan Birgitta är mycket väl medveten om att hon brukar betraktas som något av en rebell i kungafamiljen, det stör henne på intet sätt.

– Jag har vuxit med mig själv och bildat min egen uppfattning. Jag har inte lyssnat på många människor, måste jag säga. När man blir äldre blir man mer säker på sig själv. Och lyckligare. Man vågar säga vad man tycker och tänker och visar sitt riktiga jag. Jag ångrar inget jag gjort, har prinsessan Birgitta berättat i ”Sommar” i Sveriges Radio P1.

LÄS MER: Första bilden på drottning Elizabeth i nya ”The Crown”

Prinsessan Birgitta och Barbro Svensson var nära väninnor.

Nu väntar en ny tid för prinsessan som återvänt till sitt älskade Mallorca.

Allt om Kungligt ber att få tillönska prinsessan Birgitta en härlig höst med många golfrundor i solen i glada vänners lag.

LÄS MER: Victorias härliga båtsemester med Daniel och barnen
LÄS MER: Meghans djupa konflikt med prins William skakar om
LÄS MER: Grevinnan Alexandra talar ut om sin skönhetsoperation

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter