Efter skandalen: Han ersätter kungens sparkade kock

Znyheter

Ordningen börjar återställas.
Efter turbulensen med kungens hovtraktör har Operakällaren stått utan kökschef.

Nu står det klart vem som ersätter Stefano Catenacci.

[/caption]

Det var ett chockerande avslöjande när det framkom att flera olika kvinnor anklagade Operakällarens meriterade kökschef Stefano Catenacci, 55, för tafsande och olämpligt beteende. Det dröjde inte länge förrän kung Carl Gustaf, 75, såg sig nödgad att avpollettera sin hovtraktör och skandalen var ett faktum.

[/caption]

Speciellt kronprinsessan Victoria, 44, ska ha tagit illa vid sig att mannen som lagade hennes mat på bröllopet med prins Daniel, 47, ska ha ägnat sig åt dylika tarvligheter.

LÄS MER: Madeleines hemliga. plan – flyttar hem till Sverige igen

Stefano Catenacci stod kungafamiljen mycket nära. Här syns han med prins Carl Philip under tävlingen ”Årets kock”.

Kungens tidigare hovtraktör Stefano Catenacci medgav i viss mån att hans beteende genom åren kanske inte varit helt klanderfritt

– Den senaste veckan har det riktats anklagelser mot mig som person och chef. Jag tar dessa anklagelser på största allvar och vill från djupet av mitt hjärta be om ursäkt till de personer som upplevt att jag har betett mig på ett opassande sätt och missbrukat mitt ledarskap. Det har aldrig varit min avsikt att kränka eller förolämpa någon. Det finns all anledning för mig att reflektera över mitt agerande, skrev Stefano Catenacci i ett brev som publicerades i Dagens Nyheter.

Den skicklige kocken ska mer eller mindre ha tagit för vana att tafsa på flera kvinnor och han anklagades även för att ha krävt sexuella tjänster i utbyte mot karriärmässiga fördelar.

LÄS MER: Sockersöta bilderna från prins Julians kungliga dop

Stefano Catenacci var kocken som stod bakom maten under Victoria och Daniels bröllop 2010.
Det gick ett par veckor och sedan lämnade Stefano Catenacci ”på egen begäran” både Operakällaren och sin roll som hovtraktör, vilket hovet tyckte var lika bra.

Det gick inte att ta miste på hur hela den solkiga historien skakade om kungahuset, vår statschef accepterar inte dylikt beteende. Kungen är en rättrådig man och dessutom en gentleman av den gamla skolan och han skulle aldrig inkräkta på en kvinnas integritet.

Stefano Catenacci kom sedermera att emigrera till Spanien där han bosatt sig i den glamourösa jetsetorten Marbella som ju blivit så populär bland förmögna och framgångsrika svenskar de senaste åren.

LÄS MER: Meghan Markle sjukligt besatt av prinsessan DIana

Kungen blev inte road när han fick höra om anklagelserna mot sin hovtraktör.

Nyligen öppnade Catenacci en italiensk lyxkrog i stadsdelen Nueva Andalucia, ett område som inhyser väldigt många skandinaver i allmänhet och svenskar i synnerhet. Catenaccis lyxiga krog heter Caos och rapporteras vara en formidabel succé från dag ett.

Förhoppningen är att Stefano Catenacci har lärt sig av det som inträffat och att han nu går vidare i sitt liv och värv – den kortvuxne italienaren är en rasande skicklig kock – därom råder inget tvivel.

Och nu är det klart vem som ersätter honom i rollen som kökschef på Operakällaren.

LÄS MER: Madeleines kärlekslycka efter maken Chris förvandling

Det blir den erfarne stjärnkocken Viktor Westerlind som blir ny kökschef på Operakällaren.

Det är den synnerligen meriterade kocken Viktor Westerlind, 38, som fått det ärofyllda och krävande uppdraget, rapporterar Svensk Damtidning.

Viktor Westerlind blev ”Årets kock” och har han ett guld från kock-OS. Nu återstår att se om kung Carl Gustaf utser honom till ny hovtraktör, vilket är sannolikt. Hovtraktörerna brukar husera på Operakällaren vilket får sägas vara den svenska ”nationalkrogen”.

Allt om Kungligt ber att få önska Viktor Westerlind lycka till med sitt nya värv och vi avser snart låta oss väl smaka av hans kulinariska läckerheter på den anrika restaurangen.

LÄS MER: Victorias härliga båtsemester med Daniel och barnen
LÄS MER: Mette-Marits fasansfulla besked – när ska eländet ta slut?
LÄS MER: Första bilden på drottning Elizabeth i nya ”The Crown”

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter