Kronprinsessan Victoria – med rätt att skjuta skarpt

Znyheter

En tuff brud i kamouflageförpackning.

Kronprinsessan Victoria backar inte för något.

Den vackra kungligheten var med när Hemvärnet övade strid i fjällmiljö.

[/caption]

Rikshemvärnschefen, generalmajor Stefan Sandborg, 51, bjöd in kronprinsessan Victoria, 44, till Hemvärnets övning Gränsland i Rörbäcksnäs i Sälenfjällen i Dalarna. Och som bekant bangar vår blivande statschef inte för tuffa utmaningar.

[/caption]

Den rediga och vältränade kronprinsessan hade lika gärna med framgång kunnat bli en skicklig yrkesofficer. Det är alldeles tydligt att kronprinsessan Victoria inte hyser några som helst problem när det kommer till fysiska och psykiska utmaningar.

LÄS MER: Kate Middleton stal showen under efterlängtad 007-premiär

Kronprinsessan Victoria månar om Sveriges självständighet och nationens försvar.

Kungligheten deltog under övningen ”Gränsland21” där förband från Försvarsmaktens mellersta militärregion, framförallt från Dalabataljonen, löser svåra uppgifter under åtta dygn.

Kronprinsessan fick träffa både svenska och norska hemvärnssoldater under övningen som genomfördes i trakterna nära gränsen mot Norge. 

Övningen ”Gränsland21” skedde i Rörbäcksnäs i Dalarna och man var bland annat runt flygplatsen i Sälen och nära gränsen mot Norge.

LÄS MER: Nu ska kungens pengar granskas – på riktigt

Kronprinsessan Victoria följde med militärerna ut på farligt uppdrag.
Och kronprinsessan Victoria fick verkligen göra en insats under fältmässiga förhållanden. Kungligheten fick en minst sagt realistisk bild av de utmaningar som hemvärnsstyrkorna tacklar.

Kronprinsessan Victoria ingick i en grupp soldater som löste spaningsuppgifter och deltog i en räddningsaktion där skadade figuranter skulle förflyttas i oländig terräng.

– Men vilken häftig tjej hon är! Vi ska vara stolta över vår kunniga, modiga och inspirerande kronprinsessa, konstaterades det efteråt på sociala medier, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Victorias stora oro efter nya uppgifterna om Daniel hälsa

Kronprinsessan Victoria provar ett norskt vapen när hon besöker hemvärnet i Sälenfjällen.

För kronprinsessan var det inte bara en häftig utmaning, hon kom även att informeras om Hemvärnet som grundades 1940 och i dag består av 22 000 insatsberedda soldater.

Hemvärnet utgör en viktig och avgörande del av Försvarsmaktens insatsorganisation och har som uppgift att skydda och bevaka samhället, både vid svåra påfrestningar i fred – och i väpnad strid i krig.

LÄS MER: Prins Carl Philip på iskallt uppdrag – en riktig utmaning
LÄS MER: Därför saknades Sofia på kungafamiljens bankett
LÄS MER: Chocken: Drottning Elizabeths dödsplan avslöjad

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter