Kungaparets vän förolyckad i dramatisk båtolycka

Kändisar

En tung tragedi.
Kungen och Silvia är chockade av nyheten.
Deras goda vän Anki Wallenberg har omkommit i en dramatisk båtolycka.

[/caption]

Hon var sedan länge god vän med kungaparet. Redan på 70-talet när hon var gift med affärsmannen PederWallenberg, 83, lärde hon känna kung Carl Gustaf, 73, och drottning Silvia, 75.

[/caption]

Under 80-talet flyttade Anki, som hon kallades av vännerna, till London. Hon höll dock kontakt med Sverige och sina vänner här, däribland drottningen.

Prinsessan Madeleine, 37, och hennes bästa väninna Louise Thott, 37, flyttade till London i början av 2000-talet och de bodde då under en period hemma hos Anki Wallenberg som även var bjuden på Madeleines och Chris, 44, bröllop 2013.

Kungaparets goda vänner Carola och fredrik Gottlieb med Anki Wallenberg på prinsessan Madeleines bröllop 2013.

Nu kommer fruktansvärda nyheter från Schweiz för svenska kungafamiljen. Anki Wallenberg har omkommit i samband med en båtolycka.

Anki och en manlig bekant var ute på Genèvesjön för ett par dagar sedan med en segelbåt. Man skulle titta på en segeltävling när paret överraskades av ett våldsamt oväder.

LÄS MER: Kungens sorg efter gode vännens bortgång

Segelbåten, som var av modellen Drake, kapsejsade och sjönk. Anki Wallenbergs manlige bekant lyckades simma till en annan båt som sände upp nödraketer. Fasansfullt nog fastnade Anki i ett par linor och drogs ned i djupet.
– Hon var en van seglare. Hon har varit mycket på sjön. Men hon fastnade uppenbarligen i båtens linor. Jag talade senast med henne i telefon i fredags. Hon var väldigt nöjd och glad. Vi gjorde upp planer för sommaren, säger Ankis bror Stefan Magnusson till Expressen.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias vackra succé på Polarprisgalan

Dykare lyckades hitta Anki Wallenberg och förde henne till sjukhus där hon konstaterades ha avlidit.

LÄS MER: Norge i chock: Drottning Sonja av Norge svårt sjuk
LÄS MER: Estelles och Oscars härliga nationaldag
LÄS MER: Madeleines och Chris lycka över nya babybeskedet

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter