Kungen och Victorias härliga skidtur efter återföreningen

Znyheter

Försoningen fortsätter.

Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria är på väg att hitta tillbaka till varandra.

Far och dotter kopplade av med en härlig skidtur i Sälen.

[/caption]

Just nu pågår Folk och Försvars rikskonferens vid Högfjällshotellet i Sälen. Makthavare och potentater från hela landet är på plats. Den stora snackisen har dock varit mötet mellan kung Carl Gustaf, 76, och hans dotter Victoria, 45.

[/caption]

Efter kungens famösa uttalanden i SVT-dokumentären ”Sveriges sista kungar” var det många som uppfattade det som att vår monark indirekt var kritisk mot sin ambitiösa dotter som gör ett så fint jobb för Sverige.

LÄS MER: Prins Carl Philip förlorar det kungliga arvet

En sån fin återförening. Kungen och Victoria åker skidor i Sälen. Bild: Henrik Montgomery/TT

Kungen tvingades till med att gå ut med ett meddelande på hovets hemsida där han försäkrade och bedyrade att kronprinsessan gör ett fint beundransvärt arbete och att han absolut inte är emot kvinnlig tronföljd.

Häromdagen möttes kungen och Victoria för första gången offentligt efter all uppståndelse kring dokumentären.

Far och dotter kramades öppet på flera bilder, vilket inte tillhör vanligheterna när det kommer till våra kungliga som oftast är väldigt sparsmakade med att vara fysiska mot varandra i det offentliga rummet.

LÄS MER: Första bilderna på Victoria efter kungliga krisen

Vart är du på väg? Kungen och Victoria i hade en trevlig dag i det vackra vinterlandskapet. Bild: Henrik Montgomery/TT
Kramen gav dock mersmak och mitt i den digra rikskonferensen såg kungen och kronprinsessan till att få lite härlig egentid med varandra i skidspåret i de natursköna omgivningarna kring Högfjällshotellet.

Relationen mellan Victoria och kungen ser ut att vara på god väg att återställas. Och dessutom är det hela en sak som media blåst upp, enligt hovets informationschef Margareta Thorgren, 59.

– Det här är ingen stor sak i familjen. Det är en fråga i media som har blivit väldigt, väldigt förstorad, har hon konstaterat i Svensk Damtidning.

Margareta Thorgren understryker att far och dotter har ett fint samarbete.

– Kungen och kronprinsessan arbetar sida vid sida sedan många år tillbaka och kungen tycker att kronprinsessan som hans efterträdare kommer att bli en utmärkt statschef för Sverige.

LÄS MER: Prins Harrys festande med kokain chockar britterna

Efter kritiken tar kungen nu alla tillfällen i akt att visa upp sig med kronprinsessan Victoria. Bild: Henrik Montgomery/TT

De bägge förenas dessutom inte bara i sina respektive ämbeten. Man delar även passionen för sport i allmänhet och längdåkning i synnerhet. Det går inte att ta miste på att kungen och hans dotter njöt i skidspåret.

Att det snöade tämligen rikligt var inget som bekom kungligheterna som är väldigt vältränade. Det var härligt att se vår monark och hans fina dotter njuta av skidturen tillsammans.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga glädjebesked på Haga slott
LÄS MER: Så mycket kostar drottning Silvias nya lyxväska
LÄS MER: Kungens hårda ord kring Victoria väcker kritik

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter