Drottning Silvias nya lyxväska – så mycket kostar dyrgripen

Modekoll

Handväskan är en statussymbol för många kvinnor.

Nu ställer sig vissa frågan om drottning Silvia blivit ett ”handväsksfreak”?

Under kunglighetens resa till Helsingborg nyligen sågs hon med en mycket exklusiv handväska.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2022-06-03

Drottningen Silvia, 78, är vanligtvis inte den som brukar pråla med handväskor av det dyrare slaget. Snarare tvärtom. Många är de som genom åren reagerat på varför hon inte byter handväskor oftare.

[/caption]

För handväskor är trots allt något av det viktigaste kvinnor äger. Säg den kvinna som inte sneglar på vad medsystrarna bär för något i handen.
Och. Säg den man som inte har skakat uppgivet på huvudet åt det faktum att kvinnor lägger så otroligt mycket kraft och tid på att rätt handväska ska passa till kläderna när de går utanför dörren.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på känslosamma ceremonin

Drottning Silvia i Helsingborg där hon visade upp sin exklusiva handväska. Bild: Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En engelsk undersökning för några år sedan visade att de brittiska kvinnor köper i snitt – håll i er nu – 192 handväskor under deras aktiva shoppingliv.
Snittpriset för handväskorna är, enligt undersökningen, cirka 400 kronor.

Det betyder att kvinnor lägger cirka 77 000 kronor på handväsksinköp under deras livstid. ”Spenderar” eller ”slösar”, enligt männen. ”Investerar”, enligt kvinnorna. Dessa summor skjuter dock i höjden om man tittar på kändiseliten. Det skulle till exempel vara intressant att veta hur mycket en sådan som Victoria Beckham, 48, lägger på handväskor.

Eller för den kvinnorna i nöjesklanen Wahlgren, Pernilla Wahlgren, 54, och dottern Bianca Ingrosso, 27?

LÄS MER: Kungaparets spännande resa till Storbritannien

Drottning Silvias handväska är en riktig dyrgrip. Modellen kan kosta upp till 500 000 kronor begagnad. Bild: Anders Andersson/TT
Drottning Silvia har aldrig varit i kategorin ”kändisar-med-dyra-handväskor”. Men när hon var i ”Sundets pärla” bar hon en exklusiv ”Kelly bag” från det franska modehuset Hermès.

Och smakar det, så kostar det.

Statusväskan säljs för häpnadsväckande priser. Den billigaste nyproducerade varianten kostar i dagsläget cirka 80 000 kr, medan de mest exklusiva kostar flera hundratusen kronor.

Hur mycket den svenska drottningen investerat är inte känt, men tittar man på ”Collector Square” ser man att Hermes-väskorna kostar mellan 60 000 och 500 000(!) kronor. För begagnade ”Kelly bags”.

Anledningarna till att väskorna från Hermès är så dyra beror på det starka varumärket, att kändisar bär dem, men också att hantverket är synnerligen komplicerat.
Det finns helt enkelt inte många som kan tillverka sådana väskor. Således är efterfrågan stor och för att behålla exklusiviteten så tillverkas väskorna givetvis också i begränsad upplaga.

LÄS MER: Mette-Marits vackra kärleksbudskap till Victoria

Även kronprinsessan Victoria äger en Kelly-väska från Hermés som hon dock inte använder så ofta numera. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kelly-väskan såg dagens ljus för första gången redan 1935, men då under det franska namnet ”Sac à dépêches”. Läderhandväskan gjordes sedan om flera gånger innan den populariserades den populariserades av den amerikanska skådespelerskan och ikonska prinsessan av Monaco, Grace Kelly.

Drottningen Silvia är således i fint sällskap när det gäller handväskan som hon nu synts med. Men hon är inte först i kungafamiljen med en Kelly bag.
Dottern, kronprinsessan Victoria, 44, bar, enligt Svensk Dam, en orange Kelly bag redan 2009. Men det väckte så mycket rabalder i det avundsjuka Sverige och sedan dess har hon inte synts med den.

Nu väntar vi med spänning på om drottningen kommer att synas med sin igen.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias modesuccé i Paris
LÄS MER: Prinsessan Christinas bländande comeback
LÄS MER: Carl Philips viktiga roll i spända världsläget

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Modekoll