Mette-Marits vackra kärleksbudskap till Victoria

Znyheter

Fyllt av värme och kärlek – aldrig tidigare har ett statsbesök präglats av så mycket personliga känslor.

Kronprinsparet Haakon och Mette-Marit besöker Sverige.

Det går inte att ta miste på den innerliga vänskap de hyser med det svenska kronprinsessparet.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2022-05-03

Det norska kronprinsparet Haakon, 48, och Mette-Marit, 48, åtföljs av näringsminister Jan Christian Vestre, 35, samt en större näringslivsdelegation från Norge. Sveriges utrikeshandelsminister samt minister med ansvar för nordiska frågor, Anna Hallberg, 58, och näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson, 57, deltar även i delar av programmet. Besöket äger rum i Stockholm under två dagar och avslutas i Göteborg.

[/caption]

Syftet med det norska statsbesöket är att bidra till att stärka det nära affärssamarbetet mellan Norge och Sverige, med fokus på gröna näringar och en kunskapsbaserad hållbar framtid.

LÄS MER: Prinsessan Isabellas konfirmation – en riktig folkfest

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är mycket nära vänner med kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon. Bild: TT

Men om vi för ett ögonblick glömmer alla behjärtansvärda programpunkter och istället fokuserar på de personliga relationerna, så är det uppenbart vilka genuint goda vänner de norska kungligheterna är med kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48. Hela statsbesöket präglas av den djupa gemenskap paren delar.

– Victoria är en fantastiskt underbar människa som jag sätter högt värde på, säger Mette-Marit under ett pressmöte med svenska och norska journalister på Kulturhuset, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Så festligt firades kungen på födelsedagen

Det norska kronprinsessparet får härliga dagar med Victoria och Daniel. Bild: TT
Den blonda norskan går nästan inte att stoppa när hon ombeds beskriva sin väninna från Sverige. Det råder ingen tvekan om hur mycket hon uppskattar kronprinsessan Victoria.

– Vi har en otroligt god, nära och varm relation. Vi har många, många goda minnen tillsammans efter så många år. Vi har gjort så mycket fint tillsammans, vi har rest mycket och vi har delat många spännande upplevelser och det sätter jag väldigt stort värde på, säger Mette-Marit och det är uppenbart att kronprinsessan Victoria blir rörd av de personliga orden.

LÄS MER: Här stjäl Sofia och Carl Philip showen på stora galan

Kronprinsessan Victoria och kronprins Haakon var på gott humör. Bild: TT

Mette-Marit fortsätter att berätta om hur lycklig hon och maken är över att kronprinsessan Victoria är gudmor till parets äldsta dotter, prinsessan Ingrid Alexandra, 18.

– Jag är speciellt glad över att vi som har en dotter som är tronarvinge där hemma, tänk att hon får ha en sådan person som Victoria nära sig. En person som hon kan vända sig till i framtiden. Det är vi väldigt tacksamma över. Victoria är personligen väldigt viktig för oss, säger kronprinsessan Mette-Marit.

LÄS MER: Drottning Margrethes stora sorg på bemärkelsdagen

Victoria och Mette-Marit höll varandra i handen och det råder ingen tvekan om att de är mycket förtjusta i varandra. Bild: TT

Kronprinsessan Victoria höll ett inledande tal vid symposiet ”Norge og Sverige – sterkere sammen enn hver for oss” och hennes kärlek till Norge är uppenbar.

– Få länder i världen står varandra så nära som Sverige och Norge gör. Vi har samarbeten och utbyten inom forskning och näringsliv. Vi delar språk och kultur, och en djup kärlek till natur och friluftsliv. Vi har vänskap – och vi har släktband. Även i min egen familj är det så. Allt detta knyter oss samman. Genom historien och in i framtiden, sa Victoria som nog aldrig varit mer tillfreds över att få vara värdinna för ett statsbesök.

LÄS MER: Prinsessan Christinas bländande comeback i det offentliga
LÄS MER: Därför avskyr prins Harry sin pappas fru Camilla
LÄS MER: Drottning Silvias kärleksfulla gest mot Sofia 

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter