Drottning Silvias kärleksfulla gest mot Sofia

Znyheter

Bättre svärmor står inte att finna.

Vilken härlig gest av kärlek från drottning Silvia till prinsessan Sofia.

De vackra kungligheterna har ett gemensamt band.

[/caption]

Det fann de som uttryckte både skepticism och oro när det började dra ihop sig till bröllop mellan dalkullan Sofia Hellqvist, 37, och prins Carl Philip, 42. Det är ingen hemlighet att prinsessan hade sina belackare, både inom hov, societet och bland vanligt folk.

[/caption]

Prinsessan Sofia har själv talat om det som nästintill kom att likna mobbning och utfrysning i de finare kretsarna och vi ska inte ens tala om vad som försiggick på internet som ju blivit så populärt bland alla ungdomar.

LÄS MER: Prinsessan Estelles nya bild väcker reaktioner

Prinsessan Sofia är strålande vacker på de nya bilderna. Bild: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Där gav sig den ena efter den andra på den vackra Älvdalen-flickan.

Som tur är hade prinsessan en fin stöttning ifrån hela kungafamiljen och inte minst från sin älskade Carl Philip. Och idag vet vi svaret. Prinsessan Sofia har tagit alla med storm.

Det är nästintill svårt att greppa vidden av hennes succé som kunglig. Ta bara alla internationella hyllningar hon erfarit.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria på härligt uppdrag i Norrtälje

På den här bilden bär prinsessan de 216 år gamla ametisterna, omgivna av briljanter. Bild:Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna
Inte sedan salig Folke Bernadottes dagar torde någon svensk kunglighet blivit lika uppmärksammad och beundrad som prinsessan Sofia.

Till med självaste generalsekreteraren för WHO hyllade ju den svenska kungligheten för hennes osjälviska insatser under den förhatliga coronapandemin.

För prinsessan Sofia måste det naturligtvis kännas som en stor revansch gentemot alla de som inte trodde på henne, samtidigt bör man ha i åtanke att hon inte bär på ett hämndlystet ben i sin fagra kropp. Prinsessan väljer istället att sträva på för Sverige och för monarkin.

LÄS MER: Prins Joachims sanslösa förmöhenhet – så rik är han

Det är drottning Silvia som ville att prinsessan Sofia skulle bli så vacker som möjligt. Bild: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Det finns en annan medlem i kungafamiljen som noterat detta, en speciell medlem vars hjärta och gärning också är upplyst av osjälviskhet och goda avsikter. Vi talar naturligtvis om drottning Silvia, 78.

Hon kan se sig själv i prinsessan Sofia. Inte bara det faktum att de bägge hyser en speciell form av skönhet till det yttre, de är ju ack så lika varandra. Drottning Silvia känner även igen sig i rollen som ”outsider”.

När Silvia Renate Sommerlath gjorde entré vid det svenska hovet i mitten av 70-talet var det inte många som kände till den vackra tyskan och det är svårt att tro idag, men det fanns de som bar på funderingar på hur det egentligen skulle gå för den exotiska halvbrasilianskan i det kalla Nord.

LÄS MER: Meghan Markles succé på galan i Los Angeles

Den nya bilden på drottning Silvia är också magnifik. Bild: Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna

I dag vet vi svaret; både drottning Silvia och prinsessan Sofia har hänfört alla vid hovet och inte minst undersåtarna. Det här har skapat ett speciellt band mellan prinsessan och drottningen, ett band som manifesteras på flera olika sätt.

Nyligen har hovet lanserat en ny hemsida och i samband med detta har nya porträttbilder tagits av de kungliga. När det var dags för prinsessan Sofia att bli fotograferad av den skicklige fotografen Thron Ullberg ville drottning Silvia att hennes älskade svärdotter skulle vara så vacker som någonsin möjligt.

Drottning valde att låna ut sina örhängen till prinsessan Sofia för fotograferingen. Prinsessan bär därför de 216 år gamla ametisterna, omgivna av briljanter på de nya bilderna. En gång i tiden tillhörde dessa smycken kejsare Napoleons fru Joséphine.

Smyckena uppges vara drottningens absoluta favoriter, enligt våra kolleger på Svensk Dam. Det är en tydlig illustration av hur mycket Sofia faktiskt betyder för Silvia – vi förstår henne.

LÄS MER: Miljongåvan till Silvia väcker känslor
LÄS MER: Så fint hedrade prins Carl Philip och Sofia sin döde vän
LÄS MER: Kronprins Haakons hisnande äventyr i norska Bergen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter