Miljongåvan till drottning Silvia väcker känslor

Znyheter

Vilken vacker gåva och vilken glädje för Silvia.

Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus fick plötsligt två miljoner kronor.
Det är 94-åriga Ruth Arkby som vill värna våra minsta – helt i drottningens anda.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2022-03-02

Det är väl känt vilket stort engagemang, drottning Silvia, 78, hyser för de allra minsta i vårt samhälle. Den vackra kungligheten brinner för barnens bästa vilket inte minst visar sig genom hennes stiftelse Childhood Foundation och genom Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus.

[/caption]

Drottning Silvia månar verkligen om barn och det är inte bara ord utan kungligheten ser verkligen till att engagera sig i arbetet för de minstas rättigheter, omvårdnad och trygghet.

LÄS MER: Meghan Markles succé på galan i Los Angeles

En sån härlig gåva. Drottning Slvias barnsjukhus har fått en enormt fin gåva. Bild: TT

Silvia är ända sedan 1984 beskyddare för Barncancerfonden och drottningen arbetar träget för Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus.

Nyligen fick Insamlingsstiftelsen för drottning Silvias barnsjukhus en jättegåva. Det var Ruth Arkby, 94, som beslutade sig för att skänka två miljoner kronor.

Efter att Ruths bror gått bort fick hon en slant efter att hennes barndomsgård sålts och istället för att konsumera pengarna själv bestämde sig hon för att göra en insats för de värnlösa barnen.

– Jag ville skänka lite grann, så att det skulle komma till nytta, och jag tycker att barn är det viktigaste vi har, säger Ruth till Expressen, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Kungens härliga rockafton med drotting Silvia

Drottning Silvia måste vara överförtjust i den fina gåvan på 2 miljoner kronor. Bild: TT
Det går inte att ta miste på att pengarna betyder mycket för stiftelsen.

– Denna gåva betyder enormt mycket för oss och kommer skapa stor glädje för barnen på drottning Silvias barnsjukhus. Vi arbetar för barnen så de får leka, drömma och skratta. Glömma det onda åtminstone för en liten stund, skriver verksamhetschefen Lisa Tisell till Expressen.

När Ruth Arkby överräckte checken fick hon flera välförtjänta tack av sjukhuspersonalen och nu har hon blivit inbjuden som hedersgäst till Insamlingsstiftelsens gala på Göteborgsoperan i mitten av maj.

– Det är en droppe i havet men jag hoppas att det drar annat med sig, säger Ruth Arkby och det måste värma hjärtat hos drottning Silvia.

LÄS MER: Victoria och Daniel dementerar intensiva skilsmässorykten
LÄS MER: Prinsessan Estelle fyllde 10 år – så firade hon
LÄS MER: Camillas brutala sågning av Meghan Markle

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter