Victoria och Daniel dementerar intensiva skilsmässorykten

Znyheter

Ett ovanligt agerande.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel försäkrar att det inte råder några problem i äktenskapet.

Paret uttalar sig efter en intensiv ryktesspridning.

[/caption]

Det hör inte till vanligheterna att de kungliga kommenterar rykten. Nu har det dock skett – efter två månader av spekulationer såg sig kronprinsessparet nödgade därtill.

[/caption]

Under en längre tid har det förekommit intensiva rykten om att allting inte står rätt till i äktenskapet mellan kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48.

LÄS MER: Camillas brutala sågning av Meghan Markle

Efter intensiva rykten. Nu har kronprinsessparet gått ut med ett Instagram-inlägg där de dementerar skilsmässan. Bild: TT

Det är Allt om Kungligts systersajt Stoppa Pressarna som har rapporterat samtidigt har flera andra medier som Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Svensk Damtidning nåtts av liknande uppgifter och arbetat med uppgifterna om en förestående skilsmässa.

Vid ett flertal tillfällen har representanter för media varit vid tingsrätten i Solna där man inväntat en begäran om skilsmässa.

Nu hävdar dock hovet att allting är bra mellan Victoria och Daniel.

– I normala fall kommenterar vi inte rykten och spekulationer. Men för att värna vår familj önskar vi klargöra, en gång för alla, att de rykten som nu sprids helt saknar grund, skriver kronprinsessparet på Instagram.

LÄS MER: Drottning Elizabeths vacklande hälsa väcker oro

Victoria och Daniel förnekar alla som helst problem i äktenskapet. Bild: TT
Tidigare har nischsajten Dagens Opinion rapporterat om ryktesspridningen, man specificerade emellertid inte vad det handlade om.

– Flera redaktioner har ställt frågor. Men det finns ingen sanningshalt i ryktena. Vi dementerar ryktena på de frågor seriösa medier ställer, sa hovets informationschef Margareta Thorgren, 58.

Informationschefen medgav att det var flera olika rykten och att det var många redaktioner som nåddes av olika besked.

– Det är en väldigt massiv ryktesspridning som kommer in till olika redaktioner. Vi förstår att det sprids flera olika rykten. Det här är ovanligt och något vi inte mött tidigare, sa Margareta Thorgren vidare.

LÄS MER: Kronprins Haakon hisnande äventyr i norska Bergen

Victoria och Daniel förnekar alla de uppgifter om en kris i äktenskapet som media blivit informerade om. Bild: TT

Hovet konstaterar att det är ovanligt att hovet går ut med dylika dementier men att man den här gången ansåg sig nödgade.

– Kronprinsessparet är, som de offentliga personer som de är, vana att de blir omskrivna och att det sägs saker som inte alltid är sanna, men i det här fallet har ryktesspridningen blivit så omfattande och det är därför de gör det här uttalandet, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Stoppa Pressarna framhärdar emellertid och förlitar sig på sina uppgifter från ett flertal olika källor, däribland personal verksamma vid hovet.

LÄS MER: Prins Felix gör succé som storebror – blir toppmodell
LÄS MER: Så blir Victoria och Daniels framtid – kungahuset berättar
LÄS MER: Drottning Margrethes mardrömsbesked innan resan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter