Prinsessan Estelle fyllde 10 år – så härligt firades hon

Znyheter

Vilken härlig födelsedag.

Prinsessan Estelle fyller 10 år och firas kungligt.

Den blivande statschefen visar sig även på en fin ny bild.

[/caption]

Estelle Silvia Ewa Mary, 10, föddes den 23 februari 2012 som första barn till kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48. Hon var efterlängtad och hela Sverige jublade.

[/caption]

Den lilla prinsessan blev hertiginna av Östergötland och hon är nummer två i successionsordningen efter sin mamma.

LÄS MER: Victoria och Daniel dementerar intensiva skilsmässorykten

Kungaparet gratulerar prinsessan Estelle på 10-årsdagen vid ett firande på Haga slott. Bild: Kungliga hovstaterna/Sara Friberg

Prinsessan Estelle såg dagens ljus klockan 04.26 på morgonen på Karolinska universitetssjukhuset. Den lilla flickan var 51 centimeter lång, och vägde 3 280 gram när hon kom till världen.

Prins Daniel höll en klassisk presskonferens där han beskrev sina känslor som lite ”all over the place”. Det gick inte att ta miste på glädjen och stoltheten hon prinsen och hans hustru.

Estelle firar sin tionde födelsedag privat och lagom till bemärkelsedagen har hovet släppt nya fina bilder av den lilla prinsessan. Och så liten är hon faktiskt inte numera – Estelle börjar närma sig vuxenåren och hon blir alltmer lik sin vackra mamma.

LÄS MER: Prinsessan Leonores härliga födelsedag

Prinsessan Estelle blir allt mer lik mamma Victoria. Bild: TT
Hovet har även släppt en fin bild där Estelle sitter med morfar kung Carl Gustaf, 75, och mormor drottning Silvia, 78. Det är en härligt avspänd bild där trion sitter avslappnat i en soffa på Haga slott.

Estelle umgås gärna med mormor och morfar men ser även till att vara i Ockelbo hos farmor Ewa, 77, och farfar Olle, 77, skriver Expressen.

Prinsessan Estelle blev traditionsenligt uppvaktad med sång, finfrukost och presenter på Haga slott. Det är något som kronprinsessparet aldrig missar när det kommer till barnen.

Det är verkligen födelsedagssäsong för våra kungligheter just nu. För bara några dagar sedan fyllde prinsessan Leonore åtta år och snart är det lille prins Oscar som fyller sex år.

LÄS MER. Camillas brutala sågning av Meghan Markle

Prinsessan Estelle växer så det knakar. Nu har det gått ett år sedan hon fyllde 9 år. Bild Kungliga hovstaterna/Kate Gabor

Den andra mars är det lill-prinsen Oscars, 5, tur att bli uppvaktad.

Och som om det inte räckte, den 9 mars fyller, prinsessan Madeleines, 39, fina dotter Adrienne fyra år.

Allt om Kungligt ber att få gratulera prinsessan Estelle på födelsedagen!

LÄS MER: Kronprins Haakons hisnande äventyr i norska Bergen
LÄS MER: Drottning Margrethes mardrömsbesked innan resan
LÄS MER: Prinsessan Sofias nya besked om prins Julian

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter