Kungaparets spännande resa till Storbritannien

Znyheter

Det är härligt när man kan förena nytta med nöje.

Exakt det gjorde kungaparet under ett intensivt dygn i England.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia hann med både viktiga företagsbesök och en härlig Abba-konsert när de for i västerled.

[/caption]

Det är nog ingen som tvivlar på hur mycket kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, arbetar. Kungaparet är mycket plikttrogna och har alltid landets bästa för ögonen.
Trots att de bägge är lite till åren komna så verkar det inte finnas några planer på att ta det lugnare. Vår monark vill verkligen göra rätt för sig.

[/caption]

Dessutom har kungaparet ett i det närmaste uppdämt behov av att få komma ut och representera Sverige. De bägge led svårt under coronapandemin då de var tvingade att isolera sig.

LÄS MER: Prins Carl Philips roll i den spända världsläget

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf besökte Astra Zeneca Discovery Centre i Cambridge under sitt besök i Storbritannien. Bild: Pontus Lundahl/TT

Nu har kungen och drottningen varit i England under ett minst sagt intensivt dygn. Vår monark och hans vackra hustru inledde med ett besök på Astra Zeneca Discovery Centre i Cambridge, skriver kungahuset på sin hemsida.

Den imponerande forskningsanläggningen hyser över 2 000 personer som arbetar intensivt med att utveckla nya läkemedel. Anläggningen är toppmodern – den togs i bruk i november förra året.

Det gick inte att ta miste på kungen och Silvias stora intresse när de fick redovisat för sig om Astra Zenecas svensk-brittiska samarbete och hur de arbetade med vaccinutvecklingen i början av pandemin.

LÄS MER: Victorias spännande kakresa med prins Daniel

Drottning Silvia var fascinerad över den nya tekniken. Bild: Pontus Lundahl/TT
Dessutom fick kungaparet ta del av Astra Zenecas klimat- och hållbarhetsarbete, något som kung Carl Gustaf brinner för. Efter det intressanta besöket i Cambridge var det full fart mot London och ombyte till galastass.

Nu väntade en härlig konsert när ”Abba Voyage” framfördes i den specialbyggda lokalen Abba Arena i Queen Elizabeths Park, London.

För kungen och drottningen är kärleken till Abba påtaglig. I samband med kungaparet pampiga bröllop i juni 1976 hade Abba komponerat ”Dancing Queen” till Silvias ära.

Sången är Abbas kanske största hit någonsin och för kungen och Silvia finns det en mängd fina minnen till musiken som trollbinder en hel värld.

LÄS MER: Meghan Markles nya smäll – nu kastas hon ut

Kungaparet anländer på röda mattan till showen ”Abba Voyage”. Bild: Pontus Lundahl/TT

Det var kändistätt i Abba Arena i Queen Elizabeths Park. Där minglade både svenska och internationella stjärnor som bland andra Zara Larsson, 24, Mark Levengood, 57, Kylie Minogue, 53, och Rod Stewarts, 77, hustru Penny Lancaster, 51.

Kungen och drottningen var tillsammans med alla fyra medlemmar i Abba de största stjärnorna på röda mattan och paret var på ett strålande humör.
Men det blev inte någon sovmorgon för de kungliga.

Dagen efter bar det av till Handelskammarens konferens Impact i London. Där kungaparet välkomnades av Handelskammarens dynamiske vd Peter Sandberg.
När konferensen led mot sitt slut undertecknades ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding) inom life science mellan Sverige och Storbritannien.

LÄS MER: Mette-Marits vackra kärleksbudskap till Victoria

Drottning Silvia var strålande vacker under galakvällen. Bild: Alberto Pezzali/AP, TT

Det var utbildningsminister Anna Ekström, 62, och Lord Syed Kamall, 55, brittisk minister för life science och innovation, som undertecknade samarbetsavtalet under överinseende av kungen.

Vi får hoppas att kungaparet fick lite ledigt efter resan till England som gick i en rasande fart, det är minst sagt imponerande med vilken frenesi vår kung och hans hustru tar sig an sina plikter.

LÄS MER: Här stjäl Sofia och Carl Philip showen på stora galan
LÄS MER: Prinsessan Christinas bländade comeback i offentligheten
LÄS MER: Därför avskyr prins Harry sin pappas fru Camilla

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter