Victorias spännande kakresa med prins Daniel

Znyheter

Tänk att få inviga ett toppmodernt bageri?

Visst låter det spännande.

Nu har kronprinsessan Victoria och prins Daniel gjort det.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2022-05-13

Det är en speciell och lite tråkig historia bakom invigningen av bageriet men samtidigt ack så viktig. Kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, for till Älvsbyn för att inviga Polarbröds nya fabrik

[/caption]

När fabriken försvann genom en brand som totalförstörde bageriet var det många trogna medarbetare som blev av med sina jobb. Till en början varslades alla 58 vikarier och de timanställda och därefter tvingades de med kollektivavtal sluta.

LÄS MER: Prins Albert och hustrun Charlène separerar

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under sin spännande kakresa. Bild: TT

Men Polarbröd och bygden har lyckats ta sig igenom krisen och det var en stor dag för företaget och för hela Älvsbyn när kungligheterna kunde inviga fabriken.

Det gick inte att ta miste på den stora glädjen hos kronprinsessan och hennes make när de fick chansen att inviga fabriken och dessutom fick de en spännande rundtur i den toppmoderna anläggningen.

Invigningen av fabriken i Älvsbyn var första anhalten på en liten miniturné i Norrbotten som de kungliga företagit sig, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Mette-Marit mystiskt försvunnen i Sverige

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria besöker Polarbröd i Älvsbyn i samband med nyinvigningen av det nya bageriet som byggts upp igen efter att det gamla bageriet brann ner i augusti 2020. Bild: TT
Efter Polarbröd for kungligheterna till Luleå där man besökte företaget Hybrits pilotanläggning. Målet med Hybrits verksamhet är att skapa en helt fossilfri värdekedja från gruva till färdigt stål, med fossilfri pellets, fossilfri el och vätgas.

Därmed ersätts den tidigare stålframställningsrestprodukten koldioxid med vatten. Ägare av företaget är SSAB, LKAB och Vattenfall. Initiativet till Hybritprojektet togs 2016.

Efter besöket hos Hybrit avslutade kungligheterna dagen i Luleå hamn som i sanning är imponerande. Hamnen är den tredje största transporthamnen i Sverige.

LÄS MER: Meghan Markles nya smäll – nu kastas hon ut

Victoria inviger Polarbrödsbageriet under jubel och applåder. Bild: TT

Kronprinsessan och prinsen var även ombord på Vilja, en av världens modernaste bogserbåtar. Från båten kunde Victoria och Daniel ta del av bygget av en ny hamnplan.

De nya landytorna på 750 000 kvadratmeter kommer ge plats åt en ny logistikpark med mer lagringsytor och utbyggd infrastruktur, men också nya näringslivssatsningar och industrietableringar.

Det händer mycket i Luleå!

LÄS MER: Prinsessan Isabellas konfirmation – en riktig folkfest
LÄS MER: Här stjäl Sofia och Carl Philip showen på stora galan
LÄS MER: Kungaparets historiska resa – snart blir det besök

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter