Kungen plötsligt blixtinkallad – avbryter semestern

Znyheter

Plikten kallar.

Både kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria tvingas avbryta semestern.

De bägge kungligheterna lämnar Solliden och Öland för att skyndsamt bege sig till huvudstaden.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-07-08

Som statschef över Sverige har man ett flertal plikter. Då spelar det ingen roll om du befinner dig på semester eller ej.

[/caption]

Nu tvingas kung Carl Gustaf, 75, ta sig från Öland och ledigheten på Sollidens slott. Vår monark och kronprinsessan Victoria, 43, måste infinna sig på Stockholms slott för en så kallad skifteskonselj.

LÄS MER: Nya stora oron för Charlènes dåliga hälsa

Kungaparet har haft trevliga veckor på vackra Solliden.

Det är den politiska turbulensen som påverkar kungafamiljen. Som bekant avsattes ju statsminister Stefan Löfven, 63, för att 16 dagar senare återinstalleras i ämbetet att leda den svenska regeringen.

Stefan Löfven lyckades bli accepterad av riksdagen och på fredag hålls en så kallad skifteskonselj på Stockholms slott. Det är regeringsformen som stipulerar att talmannen officiellt ska informera kungen om hur regeringsbildningen gått till.

– Det kommer hållas en skifteskonselj på det kungliga slottet på fredag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren, 57, till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Skarpt läge – därför tvingas Kate isolera sig direkt

Nu måste vår monark avbryta sin soliga semester för att göra sin plikt.
För kungen och kronprinsessan innebär den politiska utvecklingen att de måste avbryta semesterfirandet på Solliden. Samtidigt är det ingen vågad gissning att kungen ändå är nöjd över att den politiska situationen stabiliserat sig igen – om än tillfälligt.

Kungen är ju inte tillåten att hysa några politiska åsikter offentligen men det är sannerligen inget fel på hans engagemang.

Flera statsministrar har vittnat om vår monarks stora intresse och nyfikenhet på hur riket styrs. Det gäller för vår statschef att hela tiden hålla sig uppdaterad kring det politiska läget.

LÄS MER: Grevinnan Alexandra talar ut om sin skönhetsoperation
LÄS MER: Karl Fredriks grönskande möte med kungaparet på Solliden
LÄS MER: Nya chockerande detaljerna om prinsessan Dianas död

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter