Stort societetsbråk mellan Ramel och Schulman

Kändisar

Huka er i bänkarna för nu laddar de om!
Ett stort societetsbråk har brutit ut mellan Alexander Schulman på ena sidan och Patrik Tigerschiöld samt Knut Ramel på den andra.
Håll i hatten för det går undan i svängarna…

[/caption]

Det infekterade dramat började med att finansmannen Patrik Tigerschiöld, 54, och hustrun Anna köpt den k-märkta Bergendoffska gården på Storgatan i Falsterbo. Det är ett av få hus som finns kvar sedan 1700-talet. De förmögna makarna fick tillstånd att renovera fastigheten samt göra en mindre ombyggnation, men till fleras fasa rev de istället hela huset.

[/caption]

Det resulterade i att Alex Schulman skrev en krönika i Expressen med rubriken ”Adelsman rev 1700-talshus” där det bland annat står:

LÄS MER: Bittra striden inom Schulman-klanen

”Adelsmannen i fråga heter Patrik Tigerschiöld och till och med namnet är perfekt. Han är ingen vanlig ”sköld”, han är den finare sortens sköld, han är en ”schiöld”. Rik som ett svin, tydligen, tillhör toppen av svenskt näringsliv. Bosatt med sin fru i Djursholm i Stockholm, men köpte en 250 år gammal gård i Falsterbo för att ha som sommarställe. Det är en drog. Jag vill veta allt om Tigerschiöldarna, deras bevekelsegrunder, och även om jag lider med ortsbefolkningen kan jag inte få nog av deras förtvivlan när de står där utanför bygget och tittar in i all förstörelse. De står där med tomma blickar, och försöker förstå – ondskan. För de inser det nu. Tigerschiöld är ingen människa. Han är Sauron. Det är en historia som har allt. Det är ond mot god, rik mot fattig, kultur mot yta, Stockholm mot landsbygd. Det är helt enkelt en perfekt storm av skit”.

Krönikan fick Knut Ramel, som är svåger till Tigerschiöld att gå i taket och han skrev ett inlägg om sina känslor på Facebook.

LÄS MER: Meghan kopierar Madeleine med bebisen

”Schulman beskriver b l a Tigerschiöld som ondskefull och “inte en människa” utan ”han är Sauron”. Som vanligt skriver Schulman om saker han inte kan något om. Han har t o m skrivit två böcker om sig själv, två pekoral där han snörvlande vältrar sig i självömkan över sin åldrande pappa och krökande mamma. Schulman ondgör sig vidare att Tigerschiöld är “rik som ett svin” och till på köpet “adelsman”. Han riktigt går i spinn över Tigerschiölds adelskap, raljerar över stavningen av namnet som “schiöld” och inte ”sköld”. Här hade det kanske varit klädsamt om Schulman hade informerat läsarna att han själv är adelsman, till och med lite adligare än Tigerschiöld. Han är inte en “Sjulman” utan en “Schulman” och han beskriver sig själv stolt som “krönikör” i adelskalendern som säkert står på hedersplats hemma i bokhyllan. Schulman är med andra ord inte bara en infantil och feg mobbare utan även en enastående hycklare. Alex Schulman är en förolämpning.”

Knut Ramels hustru Charlotta Ramel uppmanade alla att dela inlägget. Problemet är bara att hon är vän med Alex Schulmans hustru Amanda på Facebook.

”Haha! Det här är inte riktigt det man väntar sig att en ”vän på Facebook” skriver om sin man”, skrev Amanda varpå Charlotta ilsket svarade:

LÄS MER: Madeleines krigsförklaring mot Sofia – den infekterade fejden fortsätter

”Har jag bara drömt Amanda Schulman att din man har hoppat på min svåger med ren mobbing som följd?”

Enligt en källa till Svensk Damtidning har bråket delat societeten i två läger.
– Och det har blivit en vattendelare, det är inget mittemellan. Alla man pratar med är antingen för eller emot.

LÄS MER: Säpo: Ökad hotbild mot kungen – nu skärps bevakningen
LÄS MER: Drottning Margrethe i färd med att abdikera
LÄS MER: Prins Daniels privata erkännande skakar om

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter