Kungens härliga solsemester har äntligen börjat

Znyheter

Sol och blå himmel – äntligen semester.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har lämnat huvudstaden.

Paret har äntligen fått lite välförtjänt ledighet.

[/caption]

Trots att vår älskade monark är till åren kommen så vägrar han dra ner på tempot – kung Carl Gustaf, 75, är sällsynt plikttrogen och visste vi inte bättre skulle vi lätt kunna förledas tro att hans motto är gamle kungen Gustav VI Adolfs ”Plikten framför allt”.

[/caption]

Statschefen arbetar verkligen träget men nu har han och drottning Silvia, 77, äntligen fått lämna Stockholm för lite härlig tid på Solliden på Öland. 

LÄS MER: Nya chockerande detaljerna om prinsessan Dianas död

Kungaparet har nu lämnat huvudstaden för soliga Öland.

Kungaparet har haft en idog vår trots den rådande coronapandemin. De bägge har arbetat hårt och deras kalendrar har, i vanlig ordning, varit välfyllda, skriver Svensk Damtidning.

Helt lediga är de inte ännu trots allt. Drottning Silvia ska delta i invigningen av ett till Childhood house i Ortenau Offenburg i Tyskland – ett kärt besvär får vi anta då vi vet hur engagerad drottningen är i frågor som rör barns väl och ve.

Nu är kungaparet på Solliden på Öland samtidigt måste kung Carl Gustaf vara redo på att det kan bli en snabbt inkallad konselj som en följd av det rådande politiska läget i riket.

LÄS MER: Allt om Victoria och Daniels lyxiga skärgårdsdröm

Kungen har haft en intensiv vår så det måste kännas skönt att äntligen få lite avkoppling.
Häromdagen tog ju kung Carl Gustaf emot statsminister Stefan Löfven, 62, som var på slottet för att informera monarken om att han avsåg avträda sitt ämbete.

Konselj eller ej, räkna med att kungen och drottningen njuter nu. Juni har ju bjudit på ett strålande väder men också en tryckande värme och då är det svala sommarslottet att föredra framför Gamla Stans trånga gränder invid det kungliga slottet i Stockholm.

Nu förbereder sig kungen och Silvia inför kronprinsessan Victorias, 43, födelsedag som kommer firas traditionsenligt på Öland. Årets Victoriadag blir lite rumphuggen på grund av den förhatliga pandemin.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines egna lyckobild från Sverige

Kungen och drottning Silvia älskar sitt härliga sommarresidens där de kan njuta av den vackra naturen.

Det blir ingen traditionell konsert på idrottsplatsen i Borgholm, istället blir det ett arrangemang för 300 specialinbjudna gäster i slottsruinen.

Kungen och Silvia kommer njuta i vilket fall och Allt om Kungligt ber att få tillönska kungaparet en skön ledighet.

LÄS MER: Läppläsare avslöjade drottning Elizabeths hemliga samtal
LÄS MER: Prinsessan Sofias nya fina insats för sjukvården
LÄS MER: Kungen bjuder in till svängig popfest hemma

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter