Allt om Victoria och Daniels lyxiga skärgårdsdröm

Znyheter

En lyxig skärgårdsdröm.

Nu står det klart hur kronprinsessan Victorias och prins Daniels nya hus på Värmdö kommer te sig.

Paret håller inte igen utan storsatsar.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 43, är hårt pressad av alla sina plikter och behöver en tillflyktsort där hon och familjen kan koppla av.

[/caption]

Nu har den blivande statschefen och hennes make, prins Daniel, 47, bestämt sig för att bygga ett fritidshus på Värmdö söder om Stockholm.

LÄS MER: Prins Daniels överraskande utspel i tv

Victoria och Daniel bygger ett helt nytt och lyxigt lantställe nära Haga slott.

Det kungliga paret håller inte igen utan storsatsar – det blir hela fyra hus och dessutom kommer man anlägga en härlig swimmingpool där barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, kan svalka sig under heta sommardagar.

Det var tidningen Nacka Värmdö Posten som avslöjade att paret fått bygglov på tomten som är på drygt 16 000 kvadratmeter. Nu rapporterar Svensk Damtidning mer detaljer om det magnifika bygget – det blir en huvudbyggnad och ytterligare tre hus på den stora tomten.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines egna lyckobild från Sverige

Kronprinsessan Victoria vill ha ett sommarhus närmare Stockholm för sig och sin älskade familj.
Paret har även fått bygglov för ett två- och ett halvt meter högt plank, en mur och dessutom en swimmingpool.

Det är på Fågelbrolandet i Värmdö kommun som kronprinsessan Victorias och prins Daniel har köpt tomten och markarbeten har redan satt igång.

Huset ligger inte långt från Fågelbro Country Club som har en fin golfbana – det blir perfekt för prins Daniel som ju är en hängiven golfare även om hans digra plikter inverkar menligt på att hans möjligheter att svinga klubborna.

– Jag älskar golf. Tyvärr blir det alldeles för lite. Man känner att man är alldeles för ojämn. De bra slagen är bra, men de dåliga alldeles för dåliga, har prins Daniel berättat för tidningen Svensk Golf tidigare.

LÄS MER: Glädjeavslöjandet om Estelle och lille Oscar

Huset är i själva verket fyra byggnader och här kommer kronprinsessfamiljen kunna koppla av när de är lediga.

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 57, är noga med att understryka att parets husprojekt inte är något annat än en familjeangelägenhet.

– Det är en privat investering, och det är ingen offentlig bostad, säger Margareta Thorgren till Nacka Värmdöposten som var först med att berätta om nyheten.

Det var redan förra året som paret slog till och köpte tomten på Värmdö och enligt Svensk Damtidning var det miljardärsparet Karl-Johan Persson, 46, och hans hustru Leonie Persson, 43, som förmådde paret att skaffa boende ute på Värmdö.

H&M-ägaren och hans hustru har redan ett flott fritidshus på den vackra ön som lockar så många ur societeten i Stockholm.

LÄS MER: Läppläsare avslöjade drottning Elizabeths hemliga samtal

Kungafamiljens älskade Solliden. I mitten ser vi slottet, till vänster båthuset och till höger Villa Skönvik där Victoria och Daniel också har ett eget hem.

Vi kan räkna med att det blir ett spektakulärt bygge, paret snålar inte.

– Alla byggnader har stående träpanel som målas med järnvitriol så att de blir silvergrå, fönstren är av trä och ska behandlas så att även de får en grå ton. Tak på huvudbyggnad och komplementbyggnad nr 1 är bevuxna med växter i form av sedumtak medan taken på komplementbyggnad nr 3 och komplementbyggnad nr 4 är belagda med grå plåt. Terrasserna runt byggnaderna görs av grånat trä respektive betong, står det i bygglovsbeskedet.

Kronprinsessparet avser att behålla den befintliga bryggan, delar av en äldre stenkista-brygga samt en sjöbod.

LÄS MER: Prinsessan Sofias nya fina insats för sjukvården

Kronprinsessan Victoria och maken Daniel ser så klart fram emot sina härliga dagar på det nya lantstället.

Ölänningarna behöver dock inte oroa sig för att kronprinsessfamiljen inte kommer tillbringa någon tid på Solliden framöver. Victoria har varit på Öland sedan hon föddes och lär inte överge den vackra ön i förstone.

Däremot kanske vi kan räkna med att familjen prioriterar Värmdö-huset så det blir lite färre besök på Öland och det vackra sommarslottet.

LÄS MER: Kungafamiljens oväntade besked om prins Julian
LÄS MER: Prins Harry fick en dotter – drottningen fick inte veta
LÄS MER: Drottning Silvias comeback efter allvarliga skadan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter