Nya superfina bilderna på prins Gabriel i Dalarna

Znyheter

Det har varit mycket semester för prinsparet.
Vi har fått följa dem runt många vackra utflyktsplatser i Sverige under sommaren.
Nu var det dags för prins Gabriel att inviga sin dopgåva.

[/caption]

Prins Gabriel, 2, invigde sin dopgåva genom att han bland annat måla en fågelholk. Även hans pappa, prins Carl Philip, 41, och hans mamma prinsessan Sofia, 35, målade en fågelholk som bland annat innehöll symbolerna av ett hjärta och regnbågen.

[/caption]

Gabriels dopgåva är en fantastisk tillgänglighetsanpassad rastplats i Säterdalens naturreservat med ett rikt växt- och naturliv. Valet av platsen känns givetvis väldigt bra för mamma Sofia som kommer från en liten ort i just Dalarna.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias nya supercoola stil

Prinsparet och prins Gabriel invigde hans dopgåva; en fin rastplats i den söna naturen.

Sällskapet promenerade mot Prins Gabriels rastplats på en tillgänglighetsanpassad led. Längs leden passerade de bland annat en fågelby med färgglada fågelholkar. Väl framme vid rastplatsen serverades en enklare lunch. Prins Gabriel och hans föräldrar fick måla fågelholkar som kommer sättas upp i fågelbyn tillsammans med de andra.

– Det var väldigt roligt att få lämna över dopgåvan till Dalarnas hertig, Prins Gabriel. Både rastplatsen i Säterdalen och skidspåret i Koppången hoppas jag kommer att bli välbesökta utflyktsmål för både stora och små, säger landshövding Ylva Thörn i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Avslöjandet om prins Nikolai på födelsedagen

Under invigningen målade prins Gabriel en fågelholk.
En kort promenad från den nya rastplatsen ligger Kärleksudden. Där finns numera en bänk i röd älvdalskvartsit.

Bänken är syskon till den bänk som står högst upp på Hykjeberget i Älvdalen och som är dalfolkets förlovningspresent till prins Gabriels föräldrar. Prinsfamiljen fick tillfälle att sätta sig på bänken och mata änderna som håller till i sjön.

LÄS MER: Märtha Louise om första kärleksmötet med shamanen

Carl Philip och Sofia satt också på en bänk gjord av älvdalskvartsit med lillprinsen.

Prinsparet hoppas med detta att rastplatsen ska bli ett fint inslag för besökarna. Nu när även naturreservatet har fått två nya fågelholkar lär det bli tillströmning.

Prins Gabriel fick inte bara rastplatsen i Säterdalens naturreservat utan även ett eget skidspår för barn i Koppångens naturreservat i Orsa.

LÄS MER: Meghans oväntade drag kan avslöja hennes framtidsplanen 

En sån härlig dag för prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prins Gabriel.

– Det är definitivt ett nytt smultronställe för oss att besöka. Där finns nu också̊ en fågelholk som Gabriel har målat och ett “syskon” till bänken i porfyr på Hykjeberget som vi fick i gåva i samband med vårt bröllop, berättar prinsparet för Svensk Damtidning.

LÄS MER: Haakons och Mette-Marits glädje – tillökning i familjen
LÄS MER: Prinsessan Sofia blir tv-stjärna med Renée Nyberg
LÄS MER: Märtha Louise om första kärleksmötet med shamanen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter