Nya supersuccén för prinsessan Sofia – glädjen stor

Znyheter

En osjälvisk och hedervärd insats.
Prinsessan Sofia gladde en hel värld när hon tog strid mot coronaviruset.

Nu hyllas den vackra kungligheten i en ny bok.

[/caption]

Prinsessan Sofia, 36, imponerade inte bara på svenska folket när hon ryckte in som volontär på Sophiahemmet i Stockholm. I ett års tid kämpade den vackra kungligheten och hjälpte till med stort och smått på sjukhuset.

[/caption]

SVT fick också följa med prinsessan en dag på jobbet i fjolårets ”Året med kungafamiljen”, viket stärkte Sofias popularitet än mer hos det svenska folket.

LÄS MER: Estelle och Oscars härliga äventyr med mamma Victoria

Prinsessan Sofia är en prydnad för svenska kungahuset och har gjort en strålande insats i kampen mot coronaviruset.

Prinsessans insatser har rönt mycket uppmärksamhet och mycken uppskattning inte bara i Sverige utan även internationellt. Nyligen kunde Allt om Kungligt rapportera om hur det brittiska magasinet Hello! placerade henne på sin ”Snäll-listan” 2021.

Och nu uppmärksammas återigen kunglighetens insatser som vårdbiträde på Sophiahemmet.

Som volontär var den vackra dalkullan med det härliga leendet på plats två dagar i veckan och bidrog till att avlasta vårdpersonalen.

LÄS MER: Meghan Markles hemliga dejtknep med prins Harry

Nu hyllas prinsessan Sofia på nyt i en ny bok som handlar om insatserna om när pandemin rasade som värst.
Prinsessan Sofia högg i med glatt humör och städade, desinficerade och hon hjälpte även till i köket och inte minst bidrog prinsessan i omsorgen om patienterna.

– Torsdagen den 16 april 2020 kom prinsessan Sofia till Sophiahemmet i egenskap av student, i vita byxor, blå tunika och lika foträta skor som övriga deltagare. Sedan blev hon ”Sofia” med alla under tiden hon var kvar på sjukhuset, där hon som volontär jobbade som biträde på olika vårdavdelningar, berättar Johanna Adami, 52, rektor för Sophiahemmets högskola, rapporterar Svensk Damtidning.

För prinsessan själv var det extremt utvecklande att få rycka in i vården och göra en insats under den förhatliga coronapandemin.

– Att få se sjukvården inifrån på det här sättet, att själv möta patienter och att se trygga, välutbildade sjuksköterskor ’in action’, det är sällan jag har varit så imponerad. Att i denna svåra tid få möjlighet att hjälpa till är oerhört givande, har prinsessan berättat.

LÄS MER: Drottning Sonjas svåra sorg efter dödsfallet i familjen

Prins Carl Philip måste vara mycket stolt över vad hans vackra hustru åstadkommit.

Nu lyfts prinsessan Sofias insatser återigen fram i den nyutkomna boken ”Ställa upp. Det stora Beredskapslyftet” av Annica Triberg (Bokförlaget Max Ström 2021).

Prinsessan Sofia var en av 300 personer som gick Sophiahemmets snabbutbildning. Kungligheten kom att vara kvar i verksamheten nästan ett helt år. Hon slutade i mars 2021 då ju hennes tredje son prins Julian snart skulle födas.

Bli dock inte förvånade om prinsessan Sofia återigen återvänder till Sophiahemmet – hennes godhjärtade sätt och hennes beredvillighet till att ställa upp för de som har det svårt gör det inte alls orimligt med en comeback.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Victoria och Daniels spralligt spexiga spontandans
LÄS MER: Hertiginnan Kates märkliga smeknamn avslöjat

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter