Estelle och Oscars härliga äventyr med mamma Victoria

Znyheter

Vilket härligt äventyr!

Prinsessan Estelle och prins Oscar hade det både mysigt och lärorikt när man tittade in på Vikingamuseet på Djurgården i Stockholm.
Det går inte att ta miste på att kungligheterna uppskattade besöket.

[/caption]

Både prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, har en speciell barndom i så måtto att de hela tiden skolas in i sina framtida ämbeten. För den unga prinsessan väntar ju trots allt ett väldigt stort ansvar om än långt fram i tiden.

[/caption]

Samtidigt får man inte glömma att de unga kungligheterna trots allt bara är barn och både kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, vinnlägger sig om att de båda måste få erfara hur det faktiskt är att ha en barndom också.

LÄS MER: Meghan Markles hemliga dejtknep med prins Harry

För kronprinsessparet är det viktigt att deras båda barn får en så normal uppväxt som möjligt.

Lek är viktigt och kan det dessutom kombineras med lärande är det alldeles utmärkt. Och när kronprinsessan Victoria tog med sina fina barn på Vikingamuseet på Djurgården blev det både lekfullt och lärorikt.

De unga kungligheterna fick bland annat lära sig skriva runor och testa torkad fisk, rapporterar Svensk Damtidning.

Vikingamuseet har över 2 000 kvadratmeter med olika utställningar och filmer där man lyfter fram vikingatiden i vårt stolta lands historia. Besökarna kan även pröva på hur det var att leva som viking och därtill kan man prova en riktigt vikingahjälm.

LÄS MER: Camillas fruktan för prins Charles framtid

Det blev en intressant upplevelse för Estelle, Oscar och mamma Victoria som fick lära sig mycket om vikingarna.
Besöket av de kungliga kom att förevigas av den stolta personalen på Vikingamuseet.

– Vi får fint besök, precis som många gissade på vår story hade vi äran att få kungligt besök i veckan, skriver Vikingamuseet på Instagram.

Museet tog sig verkligen an de kungliga och såg till att både Estelle och Oscar fick ett minne för livet.

– Vi anser att alla behöver lära sig hur man skriver runor, skiljer på Hugin och Munin och testa torkad fisk! Det var väldigt trevligt att ha er här, skriver Vikingamuseet.

LÄS MER: Kungen och Silvias glittrande galakväll på Grand Hotel

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia under invigningen av vikingamuseet på Djurgården i Stockholm 2017.

Vikingamuseet har tidigare erfarenhet av kungliga besök. När Vikingamuseet invigdes 2017 var kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 77, på plats för att förära ceremonin som förklarade museet öppnat.

Besöket då blev minnesvärt eftersom vår monark skojade till det och hade en imposant vikingahjälm på huvudet – de roliga bilderna fick stor spridning och kungen fick många glada tillrop för det uppskattade tilltaget.

Kung Carl Gustaf är varse vikten av att vi kommer ihåg vår historia – kanske helt naturligt då han ju som statsöverhuvud själv utgör en viktig del av vår dåtid, samtid och framtid.

LÄS MER: Victoria tvingas ställa in resa – säkerheten hotad

Kungen bjöd på sig själv och bar vikingahjälm när han klippte bandet under premiären.

Kungaparets besök blev en riktig succé.

– Historien är rörlig materia. Genom forskning och ny teknik gör vi ständigt nya upptäckter om vårt förflutna. Till exempel fick vi häromdagen veta att forskare lyckats spåra en del av Vasaskeppets virke till ekskogar i Polen. Ett land som Sverige då låg i krig med, konstaterade kungen bland annat i sitt uppskattade invigningstal.

LÄS MER: Chocken: Silvia kan flytta från Drottningholms slott
LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Prins Albert rasande efter oförskämda skymfen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter