Kungen och Silvias glittrande galakväll på Grand Hôtel

Znyheter

Vilken härlig fest!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia fick äntligen roa sig lite.

Kungaparet roade sig på en pampig tillställning på Grand Hôtel i Stockholm.

[/caption]

Kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 77, har i likhet med alla oss andra varit förhindrade att roa sig på allvar under den förhatliga coronapandemin. Därför var glädjen desto större när kungaparet fick festa till det lite grand.

[/caption]

Det var Kungliga Örlogsmannasällskapet som bjöd in till fest i samband med att föreningen firar 250-årsjubileum.

LÄS MER: Meghan Markle stäms för förtal – riskerar förlora allt

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer till Kungliga Örlogsmannasällskapets 250-årsjubileum på Grand Hôtel.

Kungen var som alltid stilig i sin mässdräkt med amiralsattiraljerna medan drottning Silvia var vacker som en dröm i en havsblå paljettklänning med matchande sidenskor. Designern Camilla Thulin, 60, är kvinnan bakom drottningens vackra balklänning, rapporterar Svensk Damtidning.

För kungen var det en speciell tillställning. Han älskar att vara till havs och han minns med glädje sin tid i flottan då han ju fick göra en långresa jorden runt med Älvsnabben.

Kungen tillbringade ju som bekant en del tid i armén också, men det är trots allt flottan som ligger honom varmast om hjärtat våga vi drista oss till att konstatera.

LÄS MER: Victoria tvingad ställa in resa – säkerheten hotad

Kungaparet var på gott humör och drottning Silvia riktigt glittrade i sin havsblå paljettklänning med matchande sidenskor.
Han är hedersledamot i Kungliga Örlogsmannasällskapet i likhet med prins Carl Philip, 42, som dock inte var med på Grand Hôtel. Självaste prins Philip av England var även han hedersledamot i det anrika sällskapet som grundades den 15 november 1771.

Kungliga Örlogsmannasällskapet är Sveriges äldsta och förmodligen även en världens äldsta militärvetenskapliga samfund. Kungliga Örlogsmannasällskapet består av 351 ledamöter. Bland ledamöterna finns, förutom svenska officerare även ledamöter från Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Nederländerna, Norge, Ryssland, Storbritannien och USA.

LÄS MER: Prinsessan Sofia hyllas stort internationellt

Kungaparet hälsades välkomna av ordförande Anders Grenstad (t.h.) och sekreterare Bo Rask (t.v.).

Middagen på Grand Hôtel var pampig men samtidigt festlig i glada vänners lag – sjöofficerare vet hur man roar sig och för kungen och drottningen var det en härlig och avkopplande kväll.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna
LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Chocken: Silvia kan flytta från Drottningholms slott

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter