Prinsessan Sofia hyllas stort internationellt

Znyheter

En formidabel kunglighet.

Prinsessan Sofia går från klarhet till klarhet.

Nu hyllas den vackra dalkullan internationellt.

[/caption]

Det fanns de som hyste tvivel för hur det skulle gå för Sofia Hellqvist, 36, när hon gifte in sig i kungahuset 2015. Man fruktade att den unga kvinnan från Älvdalen i Dalarna helt enkelt inte skulle hålla måttet.

[/caption]

Sofias lite brokiga bakgrund som glamourmodell låg henne i fatet och det glunkades tämligen mycket i societeten. Men som bekant segrade kärleken och det blev Sofia och Carl Philip, 42, den där vackra sommardagen i för drygt sex år sedan.

LÄS MER: Drottning Elizabeth tar strid – kan stämma media

Prinsessan Sofia tillhör numera en av de mest omtyckta medlemmarna i kungafamiljen.

Och som prinsessa har Sofia inte gjort någon besviken – tvärtom. Inte sedan salig Folke Bernadottes dagar har någon svensk kunglighet fått så mycket internationell uppskattning och uppmärksamhet.

Och nu har det hänt igen. Nu prisas den vackra prinsessan för sitt engagemang för andra.

Det är det brittiska magasinet Hello! som placerar henne på sin ”Snäll-listan” 2021, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna

Prinsessan Sofia får allt mer positiv uppmärksamhet – även utomlands.
Och det är ett illustert sällskap för den svenska kungligheten på ”Snäll-listan”. Bland andra Nobelpristagaren Malala Yousafzai, 24, och brittiska prins William, 39, är med på listan.

Tidningen Hello! är mycket ansedd och inflytelserik och i beskrivningen av prinsessan Sofia berättar man bland annat om det faktum att dalkullan redan 2010 engagerade sig med sin väninna Frida Vesterberg när de startade Project Playground. Ett engagemang för att barn ska få en ökad trygghet.

LÄS MER: Harry och Meghan strålade på kändisfest i New York

Ny hyllas den svenska prinsessan av tidningen Hello! för sitt arbete för barnens välfärd i projektet Project Playground.

Hello! uppmärksammar även prinsessan Sofias och prins Carl Philips engagemang för en bättre miljö på nätet och även arbetet de bägge lägger ner för att hjälpa barn med dyslexi.

Och inte minst tar man upp prinsessans berömvärda och osjälviska arbete på Sophiahemmet i Stockholm mitt under brinnande pandemi. Något som hon redan hyllats för av bland andra WHO:s generalsekreterare.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Hertiginnan Kates märkliga smeknamn avslöjat
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria berättar om sin okända sjukdom

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter