Drottning Elizabeth tar strid – kan stämma media för förtal

Znyheter

Nu rustar hon för strid.

Drottning Elizabeth är på väg att få nog.

Det brittiska statsöverhuvudet kan stämma Netflix för förtal – det är ”The Crown” som hon inte gillar.

[/caption]

Snart kommer den femte säsongen av den hyllade Netflix-serien ”The Crown”. Alla är dock inte lika förtjusta i serien som blir alltmer kontroversiell ju närmare den kommer vår nutid i skildringen av den brittiska kungafamiljen. Drottning Elizabeth, 95, är redo för en juridisk process.

[/caption]

Det är många om undrat vad drottning Elizabeth egentligen tycker om ”The Crown”. Vi får en liten fingervisning med tanke på de planer som just nu smids i den brittiska kungafamiljen.

– Det faktum att drottningen får råd om förtalsprocesser visar att hon inte tycker att hon porträtteras på ett korrekt sätt, säger advokaten Helena Shipman till The Sun, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna

Tv-serien ”The Crown” upprör den brittiska kungafamiljen. Här ser vi Imelda Staunton som spelar drottning Elizabeth i de två sista säsongerna.

I november nästa år är det dags för femte säsongen av serien och nu är det många i kretsen kring prins Charles, 72, och hans avlidna ex-hustru, prinsessan Diana som är oroade över hur kungligheterna kommer framställas.

Prinsessan Dianas död ska skildras och även den omstridda intervju hon gav till BBC två år innan hon gick bort. I intervjun talar hon om hur prins Charles var otrogen mot henne.

Intervjuns tillkomst är inte okontroversiell, prinsessan Diana lurades i viss mån till att ställa upp på den, och hennes äldste son prins William, 39, har vädjat om att BBC aldrig mer ska visa den.

LÄS MER: Harry och Meghan på stor kändisfest i New York

Det är vänner till drottning Elizabeth som kontaktat en advokatfirma. Vill det sig illa för Netflix kan kungafamiljen stämma dem för förtal.
Trots det avser Netflix ägna ett helt avsnitt åt intervjun.

Nu har vänner åt den brittiska kungafamiljen låtit utreda rättsläget.

Advokatbyråerna Farrer & Co och Harbottle & Lewis har kommit fram till att drottningen och andra medlemmar av kungahuset mycket väl kan stämma seriejätten om de finner sig framställda på ett sätt som är felaktigt och som kan uppfattas som förtal.

– Vänner till kungafamiljen sökte juridisk hjälp. Rådet de fick gäller även för kungafamiljen och de har informerats om detta, säger en källa till The Sun.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen

Drottning Elizabeth ska vara särskilt upprörd över en scen i serien där prins Philip får prins Charles, här spelad av Josh O’Connor, att gråta.

Drottning Elizabeth uppges vara mycket upprörd över en scen i andra säsongen där prins Philip kallar sin son prins Charles för ”vek” varpå den unge prinsen börjar gråta.

Ett annat problem för den brittiska kungafamiljen är att många människor, kanske i synnerhet amerikaner, uppfattar serien som en slags dokumentär.

LÄS MER: Hertiginnan Kates märkliga smeknamn avslöjat
LÄS MER: Chocken: Drottning Silvia kan flytta från Drottningholms slott
LÄS MER: Kungens sexdrift bromsades med kvinnligt hormon

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter