Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna

Kungafamiljen

Intressant, tänkvärt och roligt.

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels länsbesök i Dalarna kan bara beskrivas på ett sätt:

Succé!

[/caption]

Som bekant har ju kung Carl Gustaf, 75, beslutat att medlemmar i kungafamiljen ska besöka alla 21 län under den pågående coronapandemin. Tanken är att de kungliga ska informera sig om arbetet som genomförts och även om de verksamheter som pågår i kampen mot det kinesiska dödsviruset – samtidigt vill vår monark sända ut en signal av tacksamhet och uppmuntran till alla hjältarna inom vården.

[/caption]

Redan hösten 2020 inleddes besöken men kungafamiljen hann bara genomföra fyra resor innan den andra vågen av coronasmitta tvingade de kungliga att pausa verksamheten Under hösten har dock besöken återigen tagit fart och nyligen var turen kommit till Dalarnas län.

LÄS MER: Harry och Meghan strålade på kändisfest i New York

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria på landshövdingens residens i Falun.

Kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, förärade Dalarna med ett besök. Dalarnas tillförordnade landshövding Camilla Fagerberg Littorin, 51, stod för värdskapet och man inledde på residenset i Falun där representanter från Clas Ohlson och Ung företagsamhet i länet berättade om hur pandemin påverkat näringslivet i trakten.

Prins Daniel är som bekant ytterst intresserad av entreprenörsfrågor och han kom med flera kloka och insiktsfulla frågor.

LÄS MER: Victoria och Daniels spralligt spexiga spontandans

Kronprinsessan Victoria i trendiga skyddsglasögon under besöket på Falu rödfärg.
Därefter bar det av till Falu lasarett där kronprinsessparet i ett mycket givande samtal med den tappra vårdpersonalen diskuterade den pågående pandemin. Kronprinsessparet informerades även på lasarettets laboratorium om hur arbetet med att analysera covid-19-test går till.

Efter lunch var det så dags för ett besök på Högskolan Dalarna, där kronprinsessaparet fick en redogörelse för hur pandemin påverkat undervisningen för studenterna – som bekant har ju distansundervisning varit nästintill allenarådande.

Allt handlade dock inte om pandemin och tråkigheter.

LÄS MER: Prins Charles prestigefyllda utmärkelse till Elton John

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick på nära håll ser hur man tillverkar den berömda färgen.

Kronprinsessparet hade det synnerligen trevligt då man besökte Falu rödfärgs fabrik. De kungliga fick information om Falu rödfärgs historia och hur företaget ser på framtiden.

Och sist men inte minst så fick både Victoria och Daniel prova på själva att koka sin egen rödfärg – kanske något uthus målas med den berömda färgen när paret bygger sitt nya sommarhus på Värmdö söder om Stockholm?

LÄS MER: Prins Albert rasande efter oförskämda skymfen

Victoria och Daniel fick mycket insikt och kunskap om hur pandemin drabbat Dalarnas län.

Dalarna är ju ett landskap som bland annat är berömt för sin vackra folkmusik och spelmansstämmor. Därför kändes det helt rimligt och logiskt att dagen avslutades med ett besök i konsertlokalen Magasinet där Dalasymfoniettan framförde musikstycken tillsammans med duon Good Harvest, skriver hovet på sin hemsida.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen
LÄS MER: Meghans fräcka samtal till andra kvinnor avslöjade
LÄS MER: Chocken: Drottning Silvia kan flytta från Drottningholms slott

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen