Victoria tvingas ställa in resa – säkerheten hotad

Znyheter

Säkerheten måste gå först.

Hovet hade inget val.

Nu tvingas kronprinsessan Victoria ställa in sin efterlängtade resa.

[/caption]

Vi har vant oss vid att kronprinsessan Victoria, 44, alltid gör succé. Den vackra kungligheten har en sällsynt förmåga att charma alla och envar.

[/caption]

Victorias förmåga blir extra tydlig i samband med att hon företar sig officiella resor där det är extra viktigt att Sverige som land företräds på ett föredömligt sätt. Nyligen var kronprinsessan Victoria och prins Daniel, 48, i Italien tillsammans med en svensk handelsdelegation.

LÄS MER: Prinsessan Sofia hyllas stort internationellt

Victoria såg fram emot resan till Nederländerna där hon har en fin kontakt med landets kungapar.

Och självfallet gjorde kronprinsessparet succé under dagarna i Rom och Turin. Under resan knöts kontakter och delegationen såg även till att erbjuda tjänster inom bland annat digitalisering och grön omställning.

Kronprinsessan Victoria och hela kungafamiljen gör en oerhörd nytta under sina officiella resor utomlands, det har inte minst flera tunga näringslivsföreträdare vittnat om vid otaliga tillfällen.

Därför var det många som såg framemot kronprinsessans nästa resa. Victoria skulle besöka Nederländerna den 18 till 19 november. Nu tvingas dock vår blivande statschef ställa in resan.

LÄS MER: Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna

Nu meddelar hovet att resan till Holland ställs in på grund av säkerhetsskäl.
Hovet har av säkerhetsskäl beslutat sig för att kronprinsessan måste ställa in resan och stanna hemma. Det är coronapandemin som ställer till det.

Den höga smittspridningen i Nederländerna gör det helt enkelt omöjligt att resa, meddelar kungahuset, rapporterar TT.

Coronasmittan har dessvärre återigen tagit fart i Nederländerna som nyligen införde nya restriktioner. Nu måste barer, restauranger och livsmedelsaffärer stänga klockan 20, medan butiker som inte säljer livsmedel ska vara stängda klockan 18.

LÄS MER: Modellprinsens nakenchock stoppad av drottningen

Det är den fruktade coronapandemin som gör att Victoria inte kan resa.

Alla sportevenemang genomförs utan publik och landets invånare uppmanas att fortsätta arbeta hemifrån.

– Dessa restriktioner påverkar alla delar av programmet som planerats i Rotterdam, Haag, Noordwijk samt Amsterdam, vilka nu inte kommer kunna genomföras, skriver kungahuset i mejl till TT och tillägger att de hoppas kunna återuppta planeringen längre fram.

Vi får verkligen hoppas att den förhatliga smittspridningen återigen kan lägga sig så att kronprinsessan Victoria kan återuppta sitt viktiga resande.

LÄS MER: Hertiginnan Kates märkliga smeknamn avslöjat
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria berättar om sin okända sjukdom
LÄS MER: Chocken: Silvia kan flytta från Drottningholms slott

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter