Drottning Sonjas svåra sorg efter dödsfallet i familjen

Znyheter

En smärtsam berättelse.

Nu orkar drottning Sonja av Norge för första gången tala om sina känslor för Ari Behn.

Kungligheten och författaren stod mycket nära varandra.

[/caption]

Det var på juldagen 2019 som författaren och tidigare prinsessgemålen Ari Behn tog livet av sig. Hela Norge chockades svårt av den tidigare kunglighetens bortgång.

[/caption]

Ari Behn var gift med prinsessan Märtha Louise, 50, i fem år och han var en udda fågel vid det norska hovet. Den frispråkige författaren, som även var en mycket skicklig konstnär, var kontroversiell många gånger – det gick dock inte att bortse från hans talang.

LÄS MER: Charlènes mystiska flykt från familjen i Monaco

Prinsessan Märtha Louise med Ari Behn under Victorias bröllop 2010. Nio år senare tog han sitt eget liv.

En person som stod väldigt nära Ari Behn var drottning Sonja, 84. Hon och den tidigare svärsonen fortsatte att träffas och hålla kontakten. De bägge delade bland annat ett stort konstintresse.

För drottning Sonja kom Ari Behns bortgång lika chockartat som för alla andra. Hon har inte velat tala om hans död efter den där ödesdigra juldagen. Nu väljer dock kungligheten att ge sin syn på det hela i en nyutkommen bok.

– Det är trist att ingen uppskattade honom när han levde, säger drottning Sonja, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Drottning Margrethes öppna kärleksförklaring till sonen

Drottning Sonja berättar om saknaden efter Ari Behn i en ny bok.
Tidigare har både prinsessan Märtha Louise och kronprinsessan Mette-Marit, 48, talat om sin sorg efter förlusten av Ari Behn, men drottning Sonja har valt att tiga – till nu.

I boken ”Sonja. Samtal med drottningen” intervjuar svenskfödde journalisten Alf van der Hagen, 59, den paranta kungligheten. Det går inte att ta miste på att hon är upprörd över hur Ari Behn behandlades av det norska folket och medierna.

– Nu när han är död pratar många varmt och fint om honom, men förr fick han massor av kritik. Då var ingenting bra, säger drottningen i boken enligt norska tidningen Dagbladet.

LÄS MER: Kungen och Silvias glittrande galakväll på Grand Hotel

Drottning Sonja berättar att hon och Ari Behn stod varandra nära och hade ett gemensamt intresse för konst.

Drottning Sonja hade ömma känslor för Ari Behn och hon avslöjar att har en teckning som han gjort över sin säng i kungahusets semesterhus i Mågerø.

– Vi hade en bra relation, och så hade vi konsten gemensamt. Han var intresserad av det jag gjorde, och jag av det han höll på med. Det var en intuitiv förståelse för varandra, säger drottning Sonja till Alf van der Hagen.

LÄS MER: Meghan Markle stäms för förtal – riskerar förlora allt
LÄS MER: Prinsessan Sofia hyllas stort internationellt
LÄS MER: Victoria och Daniels härliga succébesök i Dalarna

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter