Ökat hot mot Margrethe – nu skärps bevakningen

Utländskt

En dyster illustration av de tider vi lever i.
Nu byggs terrorskyddet kring drottning Margrethe ut.
Inget får hända med den danska kungligheten.

[/caption]

Drottning Margrethe, 79, må vara djupt älskad av sina danska undersåtar. Men tyvärr räcker inte folks kärlek till statschefen. I dessa tider av ondsinta terrordåd måste hon skyddas från hänsynslösa individer som inte tvekar att döda oskyldiga människor.

[/caption]

Men tyvärr räcker inte folks kärlek till statschefen. I dessa tider av ondsinta terrordåd måste hon skyddas från hänsynslösa individer som inte tvekar att döda oskyldiga människor.

LÄS MER: Nu börjar vuxenlivet för danske snyggprinsen Nikolai

Säkerheten står i fokus inför den danska drottningens 80-årsdag. Terroristerna ska hållas borta.

Nu höjs säkerheten kring drottning Margrethe och hennes kungliga residens. Slottet Amalienborg ska till varje pris skyddas mot terrorattentat.

De danska myndigheterna har beslutat att bygga in hela området så att inga fordon ska kunna ta sig in på slottsgården till Amalienborg.

Terrordåden ibland annat franska Nice och på Drottninggatan i Stockholm förskräcker och därför ser man nu till att förhindra att den typen av dåd ska kunna inträffa kring Margrethes residens.
– Platsen ska bli säkrare att befinna sig på vid till exempel drottningens födelsedag, säger Palle Kristoffersen i Slotts- och kulturstyrelsen till Ekstrabladet, rapporterar Kvällsposten.

Skyddet kring slottet Amalienborg i Köpenhamn förstärks inför drottningens 80-årsdag.
LÄS MER: Efter krisen: Madeleines lycka på resan till New York

Tusentals danska och turister brukar samlas vid Amalienborg i samband med kungliga högtider, som senast vid drottningens födelsedag. Men även på vardagar är området välbesökt.
– Under fina sommardagar när det ligger många kryssningsfartyg i hamnen rör det sig otroligt mycket människor på slottsgården, särskilt i samband med livgardets vaktavlösning vid klockan 12, säger Palle Kristoffersen.

Drottning Margrethe är oerhört populär i vårt grannland.

Det finns sedan tidigare ett visst skydd kring slottet i from av så kallade betongsuggor men nu höjer man säkerheten ytterligare.
– Det kommer, förutom att göra platsen säkrare, få den att framstå som mer harmonisk. Alla besökare kommer uppleva en snyggare plats, säger Palle Kristoffersen.

LÄS MER: Nu auktionerar drottning Margrethe bort prins Henriks arv

I april nästa år fyller drottning Margrethe 80 år och till dess ska de nya skyddsanordningarna finnas på plats.

LÄS MER: Victorias varma kärleksgest till Daniel framför alla 
LÄS MER: Vakna vovvens glass-kupp mot prins Oscar
LÄS MER: Carl Philip i kungligt kramkalas under kockkampen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt