Överraskande önskemålet i prins Philips testamente

Znyheter

En hedersman in i det sista.

Nu är arvet efter prins Philip klart.

Den brittiske kungligheten glömmer inte sina lojala medarbetare i sitt testamente.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-05-28

Prins Philips bortgång i början av april berörde en hel värld. Den stilige kungligheten blev 99 år och hans karaktär hyllades rättmätigt.

[/caption]

Nu visar kungligheten även efter sitt frånfälle vilken hedersman han var. Testamentet och den gänglige prinsens sista vilja är hjärtevärmande.

LÄS MER: Prinsessan Sofias mystiska frånvaro väcker frågor

Nu står det klart vilka som ärver prins Philip, hertigen av Edinburgh.

Prinsen efterlämnar en förmögenhet på närmare 300 miljoner kronor och i sitt testamente ser han till att uppmärksamma sin närmaste personal.

– Tre nyckelpersoner får ett sista tack av honom genom att han belönar dem ekonomiskt i sitt testamente, säger en kunglig källa till den brittiska tidningen The Sun.

Majoriteten av prinsens förmögenhet går till hans älskade hustru, drottning Elizabeth, 95.

LÄS MER: Prins Daniels smarta lösning under pandemin

Prins Philips nära medarbetare, däribland överste Archie Miller-Bakewell, längst till vänster, återfinns bland de som ärver hertigen.
Prinsens testamente är ovanligt i så måtto att han uppmärksammar de som jobbade nära honom.

– Till skillnad från andra kungligheter så är prins Philip generös till de tre män som tog hand om honom, säger uppgiftslämnaren som har direkt insyn i den brittiska kungafamiljen.

Prinsens privatsekreterare överste Archie Miller-Bakewell, hans butler William Henderson och kammartjänaren Stephen Niedojadlo blir alla ekonomiskt belönade av kungligheten.

LÄS MER: Drottning Silvias tuffa kamp mot sjukdomen

Prins Philips blev 99 år gammal. Här bärs hans kista in i St George’s chapel.

De tre männen var ett viktigt stöd för prins Philip, speciellt under hans sista lite bräckliga år. Det var inte ovanligt att prinsens privatsekreterare Miller-Bakewell ryckte in och tog sig an åtaganden för kungligheten när han helt enkelt inte orkade utföra sina plikter.

Butlern William Henderson och hans kammartjänare Stephen Niedojadlo var med kungligheten på Wood Farm på egendomen Sandringham de sista åren.

Under slutet för prins Philip fanns butlern också troget vid sin herres sida på slottet Windsor.

LÄS MER: Nya superfina bilderna på Oscar och Estelle

Prins Philip och drottning Elizabeth fick många fina år tillsammans.

Den kungliga uppgiftslämnaren hävdar också att arvet till prins Harry, 36, fastställdes för länge sedan och ändrades inte efter all turbulens kring den rödlätte prinsen och hans amerikanska hustru Meghan Markle, 39.

– Philip var inte den typen av människa som skulle straffa Harry för att han skött sig dåligt. Han var en hygglig och rättvis och älskvärd person. Han var aldrig bitter eller missunnsam.

LÄS MER: Drottning Elizabeths nya bakslag – nära vännen död

En av de sista bilderna på drottningen och hennes älskade make tillsammans.

Prins Philip ska även ha meddelat sina barn prins Charles, 72, prinsessan Anne, 70, prins Andrew, 61, och prins Edward, 57, att de ”kan ta vad de vill” från hans imponerande bibliotek i Buckingham Palace med över 13 000 böcker.

Under sina sista dagar i livet ska prins Philip dessutom ha signerat en mängd med foton av honom själv – bilderna ska bli gåvor till övrig personal som har tagit hand om honom.

LÄS MER: Victoria och Daniels hemliga rum på Haga slott
LÄS MER: Prins Harrys brutala attack mot prins Charles
LÄS MER: Prinsessan Madeleines sorg över vännens skilsmässa

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter