Prins Daniels egna ord om pappa Olles hälsa

Znyheter

En oro och undran har funnits där länge.
Hur mår egentligen Olle Westling?
Prins Daniels pappa saknar ju trots allt en njure.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-12-30

Prinsen hade ett medfött fel på njurarna som han inte själv var varse i många år. Men när Daniel var i tonåren och skadade sig i samband med en fotbollsmatch upptäckte läkarna på sjukhuset att prinsens njurar inte var i fullgott skick.

[/caption]

Med tiden skulle han kunna få problem informerade läkarna tonårskillen från Ockelbo. Daniel ägande inte det hela någon närmare eftertanke och åren gick.

LÄS MER: Victoria stöttar Märtha Louise i svåra sorgen

Olle Westling gav sin son sin ena njure under en komplicerad transplantation. Här med Daniels mamma Ewa.

Med tiden kom dock prinsen att bli allt sämre och när förlovningen och bröllopet med kronprinsessan Victoria, 42, närmade sig blev läget allt mer prekärt. Prins Daniel var riktigt dålig.

Läget var akut och nu stod det klart att pappa Olle Westling, 74, skulle passa som donator. Olle tvekade inte en sekund utan gav sin ena njure till sin ende son.

Den 27 maj 2009 fick prins Daniel en ny njure vid Karolinska sjukhuset i Huddinge och prinsen hann knappt vakna ur narkosen förrän han kände sig betydligt piggare jämfört med tidigare.

LÄS MER: Bathina Philipson om äktenskapet med kungavännen Aje

I dag mår Olle Westling bra, berättar prins Daniel i en intervju.
Daniel måste äta starka mediciner för resten av sitt liv och vissa andra begränsningar finns i hans tillvaro men det är inte som bekymrar kungligheten.

I sammanhanget finns dock en person som genom åren har glömts bort lite grann – Olle Westling har sällan eller aldrig fått frågor kring sitt mående.

När Daniel medverkade i SVT:s ”Året med kungafamiljen” fick dock prinsen frågan om sin fars och hur han mår efter den stora operationen – Olle Westling har ju trots allt blivit av med en njure.

– Det är väl pappa som borde svara på den frågan själv. Men han mår bra kan jag berätta för dig, han har aldrig haft några problem, säger prins Daniel i programmet, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Prins Williams oväntade succé i kyrkan

Olle och Ewa Westling kramar om kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

Far och son står nära varandra och att få ett organ från sin förälder innebär något väldigt speciellt för att ytterligare knyta banden.

– Pappa brukar skoja med mig och säga ”jag förstår att du är pigg med den kvalitetsnjuren”. Ja vi får se om jag behöver en till brukar jag säga då. Man måste kunna skämta om det också!, konstaterar prins Daniel.

LÄS MER: Därför vill drottning Margrethe inte sluta röka
LÄS MER: Victorias stylist lär ut hemliga knepen
LÄS MER: Ari Behns familj tackar för allt stöd

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter