Prins Daniel rivstartar hösten med entreprenörsträff

Kungafamiljen

Utan entreprenörerna stannar Sverige.
Prins Daniel, som själv grundat och byggt upp företag, stöttar de som tänker på nya affärer.
Häromdagen träffade han en mängd unga företagare.

[/caption]

Prins Daniel, 45, vet exakt hur det är att grunda, driva och bygga upp ett företag från grunden. Det finns inga som helst genvägar och man måste vara beredd på att offra blod, svett och tårar.

[/caption]

I utbyte för allt det hårda arbetet förverkligar många entreprenörer sina drömmar och får leva ett liv som inte på något sätt påminner om en anställning med arbetstider från nio till fem.

LÄS MER: Prins Joachims nya spännande liv i Frankrike

Prins Daniel inledde hösten med att träffa entreprenörer.

Prinsen grundade två företag när han kom till Stockholm från uppväxtorten Ockelbo. Det första bolaget, Master Training, var ett lyxgym för affärsmän, societet, kändisar och de kungliga. Senare kom han också att skapa den lite mer breda gymanläggningen Balance i centrala Stockholm som erbjöd kvalitetsträning i en miljö som var snäppet mer exklusiv än de övriga aktörernas på marknaden.

Det blev förmodligen många sömnlösa nätter i hans dåvarande lilla lägenhet på Valhallavägen där han brottades med alla de problem som entreprenörer ofta stöter på. Pengarna ska räcka, personalen ska ha betalt och verksamheten ska utvecklas.

Prins Daniel hälsas välkommen till startup-generatorn Antler av Oscar Sehlberg Westergård och Anders Hammarbäck.
LÄS MER: Mysiga puss-bilden på Victoria och hennes älskade pappa kungen

Under sin tid som prins har Daniel använt sin roll för att uppmärksamma entreprenörsskap och resa runt i landet för att träffa alla de som har drömmen att lyckas med just sin idé. Häromdagen inledde prinsen hösten med att besöka startup-generatorn Antler som stöttar entreprenörer som vill starta nya bolag.

Antler grundades 2017 och erbjuder ett generatorprogram för entreprenörer som vill ha ekonomiskt stöd, hjälp att hitta medgrundare, kontakter och utveckla en affärsidé. Programmet är sex månader långt och i slutet väljs ett antal team som Antler tror på. De teamen erbjuds en investering från Antler i utbyte mot en dryg tiondel av aktierna i bolaget, skriver hovet på sin hemsida där man uppmärksammar prinsens besök.

Prins Daniel har själv erfarenhet som entreprenör och känner väl till alla svårigheter med att grunda ett bolag.

Det blev en givande och intressant dag med många glada skratt. Det märktes tydligt att prinsen känner sig bekväm i just den här miljön och ibland undrar vi om han inte saknar arbetet med sina bolag han en gång grundade.

LÄS MER: Victoria hedrade prinsessan Ingrid Alexandra på konfirmationen
LÄS MER: Drottning Silvia i sorg efter tragiska dödsfallet
LÄS MER: Nu börjar vuxenlivet för danske snyggprinsen Nikolai

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen